Monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Monteur?

Een monteur is iemand die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van technische werkzaamheden. Een monteur kan bijvoorbeeld werkzaam zijn binnen een fabriek, autogarage of ander soort bedrijf dat met techniek te maken heeft. Het beroep monteur is zeer breed te noemen en kan betrekking hebben op uiteenlopende soorten beroepen in verschillende branches. Wel is het zo dat een monteur in alle gevallen over technische kennis moet beschikken en meestal gezien kan worden als allround vakman of vakvrouw. Met technische kennis bedoelt men over het algemeen dat een monteur zelfstandig diverse apparaten kan onderhouden, repareren of moderniseren. Technisch inzicht is dan ook één van de belangrijkste eigenschappen van een monteur. Het verhelpen van storingen, het uitvoeren van reparaties of het moderniseren van machines en installaties mag voor een monteur dan ook geen probleem zijn. Het niet zo dat een monteur van alle apparaten, machines of installaties verstand hoeft te hebben, omdat er ook diverse soorten specialisten bestaan binnen de technieksector. Een monteur kan bijvoorbeeld zonder de juiste software niet alle moderne machines zomaar uitlezen om eventuele storingen op te lossen. Daarnaast is het denkbaar dat er bepaalde garanties vervallen als een monteur zelfstandig reparaties uitvoert. Het beroep monteur moet verder heel algemeen gezien worden, omdat monteurs op verschillende manieren voorkomen binnen alle denkbare branches. In de meeste gevallen zal het beroep monteur betrekking hebben op vaklieden die beschikken over een Mbo-beroepsopleiding. Als technische vaklieden beschikken over een hbo-opleiding of universitaire studie zijn de benamingen technicus of ingenieur eerder van toepassing. Zoals eerder omschreven komt het beroep monteur in de praktijk op veel manieren voor op alle denkbare niveaus. Ook de complexiteit van techniek waarmee een monteur te maken krijgt kan enorm verschillen per beroep en opleidingsniveau.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Monteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Monteur

Wat is het salaris en tarief van een Monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Monteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl