Team Mijnzzp

Koperen ketel

Algemene informatie over de industrie branche

De industrie branche kenmerkt zich door de productie en verwerking van materialen en goederen. Dit kan uiteenlopende soorten productie betreffen, zoals etenswaren, metaalproducten, chemische producten, machines, apparaten, hout, leer of bijvoorbeeld meubels. De sector industrie is binnen Nederland zeer groot te noemen en heeft betrekking op fabrieken die op één of andere manier producten maken. Het maakt niet uit of dit serieproductie of massaproductie betreft. De industrie sector kent twee belangrijke deelgebieden, namelijk de materialen producerende industrie en de maakindustrie. De materialen producerende industrie noemt men ook wel eens de procesmatige industrie en heeft meestal betrekking op de chemische industrie. De maakindustrie heeft meestal betrekking op producten die gemaakt worden. Binnen Nederland zijn er ongeveer 57.000 duizend bedrijven actief binnen de industrie en werken er ongeveer 40.000 mensen als zelfstandig ondernemer binnen de industrie.

Carrièremogelijkheden binnen de industrie branche

De carrièremogelijkheden binnen de industrie zijn meestal geheel afhankelijk van je eigen competenties en opleidingsniveau. Binnen de industrie bestaan veel uiteenlopende soorten beroepen, die ook van opleidingsniveau kunnen verschillen. Dit varieert van Mbo-niveau tot universitair niveau. Wel is er binnen de industrie veel aandacht voor goed opgeleide medewerkers, omdat veiligheid en kennis binnen de industrie een grote rol speelt. De meeste mensen worden ook intern opgeleid als dit nodig mocht zijn, omdat de veiligheidsregels over het algemeen zeer streng zijn. Vooral binnen de chemische industrie is er veel aandacht voor het veilig kunnen werken.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de industrie branche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de industrie branche

Binnen de industrie branche zijn redelijk veel zelfstandig ondernemers actief, die verschillende beroepen kunnen uitvoeren afhankelijk van de soort industrie. Wie wenst te starten als zelfstandig ondernemer binnen de industrie zal zich altijd goed moeten laten adviseren, zoals door de kamer van koophandel of eventuele belangenbehartigers binnen de branche waar men actief is.

Informatie over de industrie branche op Mijnzzp

Binnen de industrie branche hebben wij momenteel 33 beroepen uitgebreid omschreven en zijn de teksten voorzien van één of meerdere filmpjes. Ook zijn de beroepeninformatiepagina's allemaal voorzien van mogelijke opleidingen, waar iemand kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden.

Mijnzzp.nl

Industrie

Bedrijven

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Industrie op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties