Team Mijnzzp

Wat doet een Kwaliteitscontroleur industrie?

Een kwaliteitscontroleur werkt binnen een industriële omgeving en heeft als taak de kwaliteit van grondstoffen te bewaken net als van halfproducten en/of eindproducten. Het behoort eveneens tot de verantwoordelijkheid om steekproeven te houden. Deze werkzaamheden zijn bedoeld om de kwaliteit te waarborgen. De steekproeven dienen onder meer ook om te beoordelen of een product, halfproduct of grondstof voldoet aan de wettelijke eisen. Een kwaliteitscontroleur voorkomt met het uitvoeren van steekproeven dat er mogelijk risicovolle producten op de markt komen. Er zijn strikte procedures voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het staat bijvoorbeeld vast op welke moment een steekproef plaatsvindt, zoals voor het productieproces, maar ook tijdens en erna. De kwaliteitscontroleur geeft op basis van de bevindingen advies. Indien blijkt dat er sprake is van onjuistheden dan bestaat de mogelijkheid dat het advies luidt dat de productie tijdelijk moet stoppen. Bijvoorbeeld om een machine in het productieproces aan te passen of andere problemen op te lossen. Een kwaliteitscontroleur heeft verschillende taken die onder zijn verantwoordelijkheid vallen. Welke taken dat exact zijn, is namelijk onder meer afhankelijk van de branche. Ook de meetinstrumenten variëren. Indien een kwaliteitscontroleur op het laagste niveau werkt, is er bijvoorbeeld sprake van het controleren van de grootte van een product en de afmetingen. Is er sprake van een hoger niveau dan speelt het moleculeniveau een rol. Het gaat dan meer om de kwaliteit van het product. Doorgaans betreft het in de uitvoering van de werkzaamheden een zelfstandige functie. Daarbij is er ook sprake van verantwoordelijkheid ten aanzien van de meetinstrumenten en uitvoering van steekproeven.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Kwaliteitscontroleur industrie

Wat is het salaris en tarief van een Kwaliteitscontroleur industrie? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kwaliteitscontroleur industrie in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kwaliteitscontroleur industrie

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kwaliteitscontroleur industrie bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl