Procesoperator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Procesoperator?

Een procesoperator is verantwoordelijk voor het aansturen en controleren van het gehele productieproces binnen productiebedrijven. Als procesoperator ben je werkzaam voor bedrijven die van grondstoffen andere producten maken. Dit betreft meestal bedrijven die gebruikmaken van chemische of mechanische processen, zoals de petrochemische industrie, chemische industrie, farmaceutische industrie en bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie. Daarnaast kan een procesoperator werken voor energiecentrales of voor een kerncentrale. Welke taken een procesoperator precies heeft kan per werkgever en opleidingsniveau verschillen. Over het algemeen zijn de werkzaamheden gericht op het controleren en bijsturen van productieprocessen, zodat er een goed eindproduct ontstaat. Het beroep procesoperator heeft raakvlakken met het beroep machineoperator, met het belangrijk verschil dat de procesoperator verantwoordelijk is voor het gehele productieproces. Een machineoperator is alleen verantwoordelijk voor bepaalde onderdelen binnen het productieproces. Daarnaast kan een procesoperator gezien worden als een algemene kwaliteitsinspecteur. Als procesoperator ben je dan ook op een bredere manier werkzaam dan machineoperators. Als procesoperator ben je over het algemeen werkzaam voor grote fabrieken, die gebruikmaken van ingewikkelde productieprocessen die meestal door diverse procesoperators gecontroleerd worden. Dit betreft in veel gevallen productieprocessen, die vierentwintig uur per dag doorgaan omdat ze, afhankelijk van het soort productieproces, niet stilgelegd kunnen worden. De belangrijkste taak van een procesoperator is het controleren en bijsturen van het productieproces, omdat het niet mag voorkomen dat een bepaalde productie verloren gaat door fouten tijdens de productie. Daarnaast mag er geen sprake zijn van onveilige werksituaties bij de productie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Procesoperator

Wat is het salaris en tarief van een Procesoperator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Procesoperator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Procesoperator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Procesoperator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl