Toolpusher

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Toolpusher?

Een toolpusher is de leidinggevende van een boorploeg op een offshore-locatie, inclusief andere offshore medewerkers, zoals onderhoudsmonteurs en elektromonteurs. Een toolpusher kan ook gezien worden als de manager van een boorplatform. Als toolpusher heb je verschillende verantwoordelijkheden, zoals het trainen van personeel, het toezien op de veiligheid, het naleven van de veiligheidsvoorschriften, het afroepen van de juiste materialen en ben je verantwoordelijk voor het toezien op de voortgang van de boorwerkzaamheden en eventuele andere werkzaamheden. Als toolpusher zal je dan ook regelmatig overleggen met verschillende medewerkers van het bedrijf, zoals de aanwezige drillers op het boorplatform en de directie van het bedrijf. Het is de toolpusher op een boorplatform, die alle zaken zal regelen die met de boorwerkzaamheden te maken hebben. Het beroep toolpusher is aan te merken als een belangrijk beroep, omdat het de verantwoordelijkheid is van de toolpusher om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden uitgevoerd worden, zoals ze behoren uitgevoerd te worden. Daarnaast is een toolpusher verantwoordelijk voor het tijdig aanvullen van alle werkmaterialen, zodat de drillers en roughnecks niet stil komen te staan. Het beroep toolpusher is aan te merken als een bijzonder beroep, omdat een toolpusher offshore werkzaam is op een boorplatform. Voor het beroep toolpusher bestaan verder geen echte opleidingen. De meeste toolpushers zijn dan ook ervaren offshore medewerkers, die zich opgewerkt hebben tot toolpusher. In veel gevallen zal een toolpusher ooit begonnen zijn als roughneck. Als toolpusher ben je over het algemeen niet alleen verantwoordelijk voor het monitoren van het boorproces, omdat de toolpusher in de meeste gevallen meerdere functies heeft aan boord van een boorplatform. Zoals eerder omschreven kan een toolpusher ook verantwoordelijk zijn voor het aansturen van onderhoudsmonteurs en elektromonteurs. Dit kan wel per werkgever verschillen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Toolpusher

Wat is het salaris en tarief van een Toolpusher? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Toolpusher in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Toolpusher

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Toolpusher bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl