Operator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Operator?

Een operator is een medewerker die binnen de industrie de verantwoordelijkheid heeft over de bediening van een machine. Er zijn op dit beroep overigens ook meer specifieke benamingen van toepassing, zoals een machineoperator of een procesoperator. Een operator heeft in dat geval de verantwoordelijkheid voor de machine of voor het productieproces. Het productieproces heeft betrekking op meerdere machines, zodat de operator over meerdere machines de verantwoordelijkheid heeft. De processen in fabrieken vinden steeds vaker plaats op automatische basis. Daarom houdt een operator zich ook vaker bezig met het uitvoeren van computerwerkzaamheden. De computers sturen bijvoorbeeld machines aan en de operator is daarvoor verantwoordelijk. Een van de taken van een operator is het proces in de productieruimte zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat betekent ook dat een operator moet ingrijpen op het moment dat er bijvoorbeeld sprake is van een storing in de machine. In dat geval lost de operator doorgaans het probleem handmatig op. Een van de andere taken van een operator is het controleren van de kwaliteit. Het gaat hierbij niet alleen om de controle van de kwaliteit van de producten, maar eveneens om de kwaliteit van de bestanddelen die gebruikt worden. Bij deze functie hoort ook de verantwoordelijkheid om de machines in te stellen en af te stellen. Het onderhoud van de machines en het eventueel ombouwen ervan valt eveneens onder het takenpakket. Een operator dient voor de uitvoering van de functie zowel verstand te hebben van software als van handmatige techniek aangaande de machines en het productieproces. Bij de uitvoer en bewaking van het productieproces speelt de veiligheid een belangrijke rol.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Operator

Wat is het salaris en tarief van een Operator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Operator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Operator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Operator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl