Lakspuiter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Lakspuiter?

Een lakspuiter is verantwoordelijk voor het uitvoeren van spuitwerk en maakt daarbij gebruik van grondverf en lak. De werkzaamheden hebben doorgaans betrekking op het spuiten van objecten in de maakindustrie. Daarbij valt onder meer te denken aan het spuiten van machines net als een het spuiten van meubelen of landbouwwerktuigen. De spuitwerkzaamheden vormen uiteraard een belangrijke taak van de functie van een lakspuiter. Er zijn echter ook voorbereidende handelingen van toepassing voordat het voorwerp of object gereed is om te spuiten. Het is bijvoorbeeld een verantwoordelijkheid van een lakspuiter om ervoor te zorgen dat het te spuiten object schoon en vetvrij is. Het reinigen van een meubel, technisch onderdeel of ander object kan dan ook tot de werkzaamheden van een lakspuiter behoren. Nadat het materiaal schoon en vetvrij is, start een lakspuiter met het in de grondverf zetten van het materiaal. Een goede hechting is van groot belang om de lak een lange levensduur te geven. Daarom maakt het schuren van het materiaal een belangrijk onderdeel uit van de taken die bij deze functie horen. Na het aanbrengen van de grondverf zorgt een lakspuiter ervoor dat de juiste kleur in gereedheid wordt gebracht. Dat is onder meer mogelijk aan de hand van een kleurmaker om niet alleen het juiste type verf, maar ook de juiste kleur te selecteren. Daarna is het een kwestie van een kleur vaststellen of kleuren mengen om daarmee aan de slag te gaan. Een lakspuiter spuit het materiaal in de beoogde kleur een laat het daarna drogen. Het behoort tot de verantwoordelijkheid van een lakspuiter om op een veilige en verantwoorde manier verf en lak te spuiten. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met werkinstructies en van toepassing zijnde werkprocedures.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Lakspuiter

Wat is het salaris en tarief van een Lakspuiter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lakspuiter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Lakspuiter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Lakspuiter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl