Team Mijnzzp

Wat doet een Elektrotechnisch ingenieur?

Een elektrotechnisch ingenieur is een hoogopgeleide technicus die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden zoals de voorbereiding en realisatie van elektrotechnische projecten, waarbij ook andere ingenieurs betrokken kunnen zijn afhankelijk van het project. Het zijn de elektrotechnisch ingenieurs die elektrotechnische projecten bedenken en uitwerken, zodat ze door andere specialisten gebouwd kunnen worden. Afhankelijk van de soort elektrotechnisch ingenieur kan een elektrotechnisch ingenieur zich juist ook bezighouden met alleen wetenschappelijk onderzoek. Als elektrotechnisch ingenieur kan je voor verschillende soorten bedrijven, instellingen en overheden werkzaam zijn en kan je dus ook verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden. Denk hierbij aan uiteenlopende toepassingsgebieden met betrekking tot de elektrotechniek. In alle gevallen betreft het beroep elektrotechnisch ingenieur een beroep binnen het hoger onderwijs. Elektrotechniek is een breed vakgebied dat eigenlijk overal binnen de maatschappij voorkomt op verschillende manieren. Een meer internationale benaming voor een elektrotechnisch ingenieur is ook wel electrical engineer. Het beroep elektrotechnisch ingenieur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een elektrotechnisch ingenieur verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden afhankelijk van het opleidingsniveau en soort werkgever. Het beroep elektrotechnisch ingenieur moet gezien worden als een beroep op minimaal Hbo-niveau. Een elektrotechnisch ingenieur die beschikt over een technische universitaire studie kan ook verantwoordelijk zijn voor wetenschappelijk onderzoek en/of werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Elektrotechnisch ingenieur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Elektrotechnisch ingenieur

Wat is het salaris en tarief van een Elektrotechnisch ingenieur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Elektrotechnisch ingenieur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Elektrotechnisch ingenieur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Elektrotechnisch ingenieur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl