Roughneck

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Roughneck?

Een roughneck is een boorder die werkzaam is binnen de onshore en/of offshore-industrie. De werkzaamheden van een roughneck bestaan uit het boren naar aardolie en/of aardgas. Een roughneck werkt over het algemeen binnen een team van andere boorders en/of drillers, waarbinnen iedereen zijn eigen specifieke taak heeft. Als roughneck ben je meestal een breed inzetbare werknemer, die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, zoals het aanvoeren van werkmaterialen en het aankoppelen van boorpijpen. Ook kan je bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van het boorplatform. Algemene onderhoudswerkzaamheden vallen meestal ook onder de verantwoordelijkheid van de roughneck. De werkzaamheden van een roughneck zijn aan te merken als zware werkzaamheden, omdat het bedienen van een boorinstallatie en het installeren van de boorpijpen zwaar werk is. Ook het werktempo van een roughneck is over het algemeen hoog te noemen. Daarnaast is het beroep roughneck aan te merken als potentieel gevaarlijk beroep. Het beroep roughneck moet gezien worden als een startersfunctie binnen de aardolie en/of aardgasindustrie. De werkzaamheden van een roughneck kunnen dan ook gezien worden als assisterende werkzaamheden waarbij je onder toezicht staat van ervaren collega's. Als roughneck zul je in de meeste gevallen binnen de offshore-industrie werkzaam zijn op een boorplatform. Zoals eerder omschreven moet het beroep roughneck gezien worden als een startersfunctie, die ook aangemerkt kan worden als ongeschoolde arbeid. Een roughneck is dus een arbeider die assisterende boorwerkzaamheden uitvoert. Ondanks dat het beroep roughneck aangemerkt kan worden als ongeschoolde arbeid heeft een roughneck wel een verantwoordelijke baan, omdat de belangen groot zijn. Het winnen van aardolie en/of aardas is erg belangrijk binnen de aardolie- en/of aardgas-industrie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Roughneck

Wat is het salaris en tarief van een Roughneck? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Roughneck in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Roughneck

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Roughneck bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl