Machineoperator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Machineoperator?

Een machineoperator is verantwoordelijk voor het bedienen van één of meerdere machines binnen een fabriek of andere industriële omgeving. In de meeste gevallen zal een machineoperator bepaalde grondstoffen bewerken tot een product. Dit kunnen uiteenlopende soorten producten betreffen, afhankelijk van de soort industriële omgeving. Over het algemeen komen machineoperators veel voor binnen de metaalsector, de voedingssector, de farmaceutische industrie, de auto-industrie, de houtsector en de chemiesector. Als machineoperator ben je werkzaam binnen de procesindustrie. Een machineoperator is dus meestal een fabrieksarbeider, die één of meerdere machines bestuurt en controleert voor zijn werkzaamheden. Dit betreft dan fabrieken die gebruikmaken van een productieproces om bepaalde materialen of halffabricaten te produceren. Deze materialen en producten moeten voldoen aan strenge producteisen, die alleen gerealiseerd kunnen worden als alle systemen werken zoals ze moeten werken. Het is onder andere aan de machineoperator om ervoor te zorgen dat deze kwaliteitseisen behaald worden, door het bijsturen en controleren van de machines. Een machineoperator is meestal niet alleen verantwoordelijk voor het productieproces, omdat er, afhankelijk van de soort fabriek en het productieproces, andere arbeiders kunnen zijn die het productieproces kunnen controleren, zoals procesoperators. Als machineoperator heb je een verantwoordelijke baan, die wel per fabriek kan verschillen, omdat niet alle productieprocessen even groot of complex zijn. Het beroep machineoperator moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat eigenlijk iedereen die met machines werkt aangemerkt kan worden als machineoperator. Het beroep machineoperator komt voornamelijk voor binnen de industrie, omdat industriële bedrijven in de meeste gevallen te maken hebben met veel verschillende machines. Een andere benaming voor machineoperator kan ook zijn operator.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Machineoperator

Wat is het salaris en tarief van een Machineoperator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Machineoperator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Machineoperator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Machineoperator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl