Demontage medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Demontage medewerker?

Een demontage medewerker is iemand die zich bezighouden met het demonteren en/of slopen van bepaalde componenten, zodat grondstoffen en/of onderdelen hergebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van het plastic om elektriciteitskabels voor het koper, aan het demonteren van voertuigen voor onderdelen of aan het demonteren van elektrische apparaten. Tegenwoordig worden veel grondstoffen hergebruikt omdat ze een bepaalde waarde vertegenwoordigen en omdat oude onderdelen soms nog prima hergebruikt kunnen worden. Ook slopers kunnen aangemerkt worden als demontage medewerker, omdat ook bouwmaterialen hergebruikt kunnen worden en een waarde vertegenwoordigen. Het beroep demontage medewerker heeft dus op een brede manier te maken met het kunnen hergebruiken van grondstoffen waardoor het milieu bespaard wordt. Het hergebruiken van grondstoffen door het demonteren van apparaten komt steeds meer voor, omdat hergebruik van materialen in steeds meer gevallen mogelijk is geworden door de opkomst van moderne technieken. De grondstoffen die overblijven na de demontagewerkzaamheden worden in veel gevallen weer verkocht aan bedrijven die de grondstoffen kunnen bewerken, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Het beroep demontage medewerker moet vrij algemeen gezien worden, omdat een demontage medewerker verantwoordelijk kan zijn voor uiteenlopende soorten demontagewerkzaamheden. Daarnaast is het zo dat lang niet alle demontage medewerkers fulltime werkzaam zijn als demontage medewerker. Er zijn verschillende beroepen en branches te bedenken waarbinnen het terugwinnen van grondstoffen een belangrijke rol heeft. Het demonteren van grondstoffen is niet alleen milieutechnisch gezien belangrijk. In veel gevallen betreft het ook economische activiteiten, zoals het doorverkopen van grondstoffen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Demontage medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Demontage medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Demontage medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Demontage medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Demontage medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl