Elektrotechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Elektrotechnicus?

Een elektrotechnicus is een specialist die werkzaam zijn binnen de elektrotechniek. Alle vaklieden die werkzaam zijn binnen de elektrotechniek noemt men elektrotechnici, ondanks dat ze verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren. Een elektrotechnicus heeft dus een opleiding in de elektrotechniek gedaan, wat betrekking kan hebben op verschillende opleidingen en opleidingsniveaus, zoals op Mbo-niveau, op Hbo-niveau en op universitair niveau. Als een elektrotechnicus beschikt over een universitaire studie zal dit betrekking hebben op een technische studie. Over het algemeen zal een elektrotechnicus te maken hebben met installaties op elektrotechnisch en besturingstechnisch gebied. De inhoudelijke werkzaamheden van een elektrotechnicus zijn niet zomaar aan te geven, omdat dit geheel afhankelijk is van het opleidingsniveau. Het opbouwen en/of onderhouden van elektrotechnische systemen kan niet zomaar vergeleken worden met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek als elektrotechnicus. Als een elektrotechnicus beschikt over een hbo-opleiding en/of universitaire studie kan er ook sprake zijn van andere benamingen, zoals de benaming werktuigbouwkundige of elektrotechnisch ingenieur. Op Mbo-niveau zal er eerder sprake zijn van de benaming elektricien of de benaming monteur elektrotechnische installatie. Al deze verschillende vaklieden en wetenschappers hebben zich wel gespecialiseerd binnen de elektrotechniek. In veel gevallen zal een elektrotechnicus werkzaam zijn voor installatiebedrijven of werkzaam zijn voor een ingenieursbureau, die zich richten op de elektrotechniek. Het beroep elektrotechnicus moet verder dus heel algemeen gezien worden, omdat een elektrotechnicus op verschillende niveaus werkzaam kan zijn. In de meeste gevallen zullen er andere benamingen gebruikt worden om aan te geven op welk niveau een elektrotechnicus precies werkzaam is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Elektrotechnicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Elektrotechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Elektrotechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Elektrotechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Elektrotechnicus zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Elektrotechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Elektrotechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl