Elektricien

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Elektricien?

Een elektricien is een vakman of vakvrouw die verantwoordelijk is voor het aanleggen, aanpassen en onderhouden van de infrastructuur die nodig is voor elektriciteit. Een elektricien zorgt er dan ook voor dat stroom veilig ons huis of ander soort gebouw binnenkomt en veilig te gebruiken is. Het is de elektricien die alles op de juiste manier zal aansluiten zodat mensen veilig stroom kunnen aftappen uit stopcontacten. Het beroep elektricien is een veelzijdig beroep te noemen, omdat je als elektricien niet alleen te maken hebt met nieuwe installaties maar juist ook te maken zal krijgen met aanpassingen en onderhoud van elektrische installaties. Daarnaast werk je als elektricien meestal niet alleen in de utiliteitsbouw, omdat een elektricien ook op andere manieren werkzaam kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aansluiten van zware machines binnen de industrie die draaien op krachtstroom, of aan het installeren van elektroniche bedieningspanelen voor machines. Als elektricien ben je dus een allround vakman of vakvrouw op het gebied van elektrische installaties. Het werken als elektricien is alleen voorbehouden aan de juiste vakmensen die beschikken over de nodige kennis en ervaring, omdat elektrotechnische installaties al snel complex kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk dat een elektricien installaties installeert volgens de juiste voorschriften en met de juiste materialen zodat er geen kortsluitingen of andere storingen kunnen ontstaan. Het beroep elektricien moet verder vrij algemeen gezien worden omdat een elektricien ook weer gespecialiseerd kan zijn binnen verschillende vakgebieden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Elektricien

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Elektricien

Welke opleiding is nodig om Elektricien te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Elektricien? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Elektricien

Wat is het salaris en tarief van een Elektricien? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Elektricien in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Elektricien zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl