Elektricien

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Elektricien?

Een elektricien is verantwoordelijk voor het aanleggen, aanpassen en onderhouden van de infrastructuur die nodig is voor elektriciteit. De elektricien zorgt er dan ook voor dat stroom veilig ons huis of andere gebouwen binnen komt. Door alles op de juiste manier aan te sluiten kunnen wij veilig onze stroom aftappen uit stopcontacten, of machines gebruiken die gebruik maken van stroom. Het beroep elektricien is een veelzijdig beroep te noemen, omdat je als elektricien niet alleen te maken hebt met nieuwe installaties maar juist ook te maken zal krijgen met aanpassingen en onderhoud van elektrische installaties. Daarnaast werk je als elektricien meestal niet alleen in de utiliteitsbouw, want je kan als elektricien overal werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van zware machines die draaien op krachtstroom in fabrieken, of aan het installeren van elektroniche bedieningspanelen voor machines. Als elektricien ben je dus een allround vakman of vakvrouw op het gebied van elektrische installaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Elektricien

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Elektricien

Welke opleiding is nodig om Elektricien te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Elektricien? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Elektricien

Wat is het salaris en tarief van een Elektricien? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Elektricien in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Elektricien zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl