Ventilatiemonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Ventilatiemonteur?

Een ventilatiemonteur is verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van ventilatiekanalen. Deze ventilatiekanalen zijn meestal te vinden in grote gebouwen zoals kantoren, fabriekshallen en winkelcentrums. Ventilatiekanalen zijn nodig om een goede klimaatbeheersing mogelijk te maken in de gebouwen. Zonder het installeren van speciale ventilatiekanalen is dit over het algemeen niet mogelijk. Het installeren van ventilatiekanalen behoort toe tot de installatietechniek, wat bestaat uit meerdere beroepen. In dit geval is de ventilatiemonteur gespecialiseerd in ventilatie en klimaattechniek. Het installeren van ventilatiekanalen kan behoorlijk complex zijn, omdat de ventilatiekanalen door het hele gebouw geïnstalleerd moeten worden. In de praktijk kan het voorkomen dat een ventilatiemonteur alleen ventilatiekanalen installeert, maar het kan ook voorkomen dat hij of zij ook andere werkzaamheden uitvoert. Dit is mede afhankelijk van het opleidingsniveau.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ventilatiemonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Ventilatiemonteur

Welke opleiding is nodig om Ventilatiemonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Ventilatiemonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Ventilatiemonteur

Wat is het salaris en tarief van een Ventilatiemonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ventilatiemonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Ventilatiemonteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl