Ventilatiemonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ventilatiemonteur?

Een ventilatiemonteur is een installateur, die verantwoordelijk is voor het installeren en onderhouden van ventilatiekanalen. Deze ventilatiekanalen worden meestal geplaatst in grote gebouwen, zoals kantoorgebouwen, fabriekshallen en winkelcentrums. Ventilatiekanalen zijn nodig om een goede klimaatbeheersing mogelijk te maken. Zonder ventilatiekanalen is dit in de meeste gevallen niet mogelijk. Het installeren van ventilatiekanalen behoort tot de installatietechniek, wat bestaat uit verschillende beroepen. In dit geval is de ventilatiemonteur gespecialiseerd in ventilatie en klimaattechniek. Het installeren van ventilatiekanalen kan behoorlijk complex zijn, omdat ventilatiekanalen door het hele gebouw geïnstalleerd worden. In de praktijk kan het voorkomen dat een ventilatiemonteur alleen ventilatiekanalen installeert, maar het kan ook voorkomen dat hij of zij ook andere werkzaamheden uitvoert. Het installeren van ventilatiekanalen is aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat een ventilatiemonteur veel moet meten. Het op de juiste plek installeren van ventilatiekanalen is een redelijke uitdaging te noemen als we spreken van grote gebouwen. Andere werkzaamheden van een ventilatiemonteur zijn het plaatsen van stijgleidingen, het afmonteren van ventilatiekanalen en het inregelen van het ventilatiesysteem. Ook het uitvoeren van onderhoud aan bestaande klimaatbeheersingssystemen kan tot de werkzaamheden behoren van een ventilatiemonteur. Een ventilatiemonteur zal vooral veel in de nieuwbouw werkzaam zijn. De meeste moderne gebouwen maken gebruik van ventilatiekanalen, omdat dit verplicht is. Ventilatiekanalen worden geïnstalleerd om luchtverversing mogelijk te maken in gebouwen. Een meer moderne benaming voor luchtverversing is klimaatbeheersing. Klimaatbeheersing in gebouwen is niks anders dan het mechanisch verversen van de lucht. Deze ventilatie is nodig om een gezond binnenklimaat te kunnen garanderen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ventilatiemonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Ventilatiemonteur

Welke opleiding is nodig om Ventilatiemonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Ventilatiemonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Ventilatiemonteur

Wat is het salaris en tarief van een Ventilatiemonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ventilatiemonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Ventilatiemonteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Ventilatiemonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ventilatiemonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl