Ventilatiemonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Ventilatiemonteur?

Een ventilatiemonteur is een vakman die verantwoordelijk is voor het installeren en onderhouden van ventilatiekanalen. Deze ventilatiekanalen zijn meestal te vinden in grote gebouwen zoals kantoren, fabriekshallen en winkelcentrums. Ventilatiekanalen zijn nodig om een goede klimaatbeheersing mogelijk te maken in gebouwen. Zonder het installeren van speciale ventilatiekanalen is dit over het algemeen niet mogelijk. Het installeren van ventilatiekanalen behoort toe tot de installatietechniek, wat bestaat uit meerdere beroepen. In dit geval is de ventilatiemonteur gespecialiseerd in ventilatie en klimaattechniek. Het installeren van ventilatiekanalen kan behoorlijk complex zijn, omdat ventilatiekanalen over het algemeen door het hele gebouw geïnstalleerd moeten worden. In de praktijk kan het voorkomen dat een ventilatiemonteur alleen ventilatiekanalen installeert, maar het kan ook voorkomen dat hij of zij ook andere werkzaamheden uitvoert. Dit is mede afhankelijk van het opleidingsniveau. Het installeren van ventilatiekanalen zoals een ventilatiemonteur doet is aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat een goede ventilatiemonteur ook goed moet kunnen meten. Het op de juiste plek installeren van ventilatiekanalen is een redelijk grote uitdaging als we spreken over grote gebouwen. Andere werkzaamheden die kunnen toebehoren tot een ventilatiemonteur is het plaatsen van stijgleidingen, het afmonteren van ventilatiekanalen en het inregelen van het ventilatiesysteem. Dit kan ook weer per ventilatiemonteur verschillen en het opleidingsniveau als ventilatiemonteur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ventilatiemonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Ventilatiemonteur

Welke opleiding is nodig om Ventilatiemonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Ventilatiemonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Ventilatiemonteur

Wat is het salaris en tarief van een Ventilatiemonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ventilatiemonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Ventilatiemonteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl