Installateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Installateur?

Een installateur is een installatietechnicus, die zich gespecialiseerd heeft in het aanleggen, aanpassen, onderhouden en moderniseren van technische installaties. Daarnaast kan een installateur verantwoordelijk zijn voor het keuren van technische installaties. De installatietechniek omvat diverse vakgebieden, zoals de bouw, de wegenbouw, de industrie en infrastructurele installaties. Als installateur kan je dus in verschillende vakgebieden werkzaam zijn, maar hebben de werkzaamheden altijd met installatietechniek of techniek te maken. Welke werkzaamheden een installateur precies uitvoert, is afhankelijk van de genoten opleiding en het vakgebied, waarbinnen de installateur werkzaam is. De installatietechniek bestaat dan ook uit verschillende beroepen, die niet zomaar met elkaar vergeleken kunnen worden. Het monteren van luchtkanalen is bijvoorbeeld heel wat anders dan het installeren van een koelinstallatie. Omdat er verschillende installaties bestaan, bestaan er ook verschillende installateurs. Afhankelijk van de installaties kan een installateur aan simpele installaties werken of juist aan complexe installaties. Een simpele installatie is bijvoorbeeld een verwarmingsinstallatie, die een woning kan verwarmen. Een complexe installatie is bijvoorbeeld een verwarmingsinstallatie, die een compleet kantoorgebouw moet verwarmen. Deze verschillende installaties worden gemaakt en onderhouden door gespecialiseerde installateurs, die in veel gevallen verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. Een installateur is dus een monteur van technische installaties, die kunnen variëren van eenvoudige tot complexe installaties. Vooral in grote gebouwen en op fabriekslocaties wordt er gebruikgemaakt van complexe installaties, die alleen door gespecialiseerde installateurs opgebouwd en onderhouden mogen worden. Deze installaties zijn meestal zo complex dat ze ontworpen worden door gespecialiseerde ingenieurs. Als installateur werk je meestal vanaf een werktekening als het om grote complexe installaties gaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Installateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Installateur

Wat is het salaris en tarief van een Installateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Installateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Installateur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Installateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Installateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl