Pijpfitter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Pijpfitter?

Een pijpfitter is een gespecialiseerde metaalbewerker die pijpleidingsystemen opbouwt, installeert en onderhoudt. Deze pijpleidingen worden gebruikt om verschillende stoffen door te vervoeren, zoals gas, water, stoom of chemicaliën. Als pijpfitter heb je meestal te maken met verschillende pijpleidingen, die qua diameter en wanddikte kunnen verschillen, afhankelijk van de vloeistof waarvoor de pijpleidingen gebruikt wordt. Deze pijpleidingen moeten zorgvuldig opgebouwd worden en voldoen aan strenge voorschriften. Als pijpfitter ben je werkzaam binnen de metaalindustrie, voor industriële bedrijven die gebruikmaken van pijpleidingen. Ook onderhoudswerkzaamheden kunnen tot het takenpakket van een pijpfitter behoren. Als pijpfitter werk je in de meeste gevallen vanaf een werktekening, waarop alle specificaties zijn opgenomen. De inhoudelijke werkzaamheden van een pijpfitter kunnen verschillen per opdracht en werkgever, maar komen in alle gevallen neer op het opbouwen, installeren en onderhouden van pijpleidingsystemen. Een pijpfitter zal ook veel met lassen en solderen te maken hebben naast het fitten van leidingen. Ook het snijden en zagen komt als pijpfitter veel voor. Het is als pijpfitter belangrijk om volgens de opgegeven specificaties te werken, omdat er strenge veiligheidseisen zijn met betrekking tot het veilig kunnen gebruiken van pijpleidingen. Een pijpfitter zorgt er dus voor dat industriële bedrijven gebruik kunnen maken van industriële pijpleidingen, die nodig zijn voor industriële processen. Het beroep pijpfitter is een technisch beroep, waarbinnen je verschillende soorten pijpen zal koppelen door lastechnieken toe te passen, flenzen te gebruiken of door ze te solderen. Welke technieken een pijpfitter zal toepassen is afhankelijk van de toepassing, omdat dit per opdracht kan verschillen. De pijpleidingen zijn meestal groot van afmeting en het materiaal waarmee gewerkt wordt dikwandig.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Pijpfitter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Pijpfitter

Wat is het salaris en tarief van een Pijpfitter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Pijpfitter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Pijpfitter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Pijpfitter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pijpfitter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl