Constructiebankwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Constructiebankwerker?

Een constructiebankwerker is een allround vakman die verantwoordelijk is voor het vervaardigen en monteren van uiteenlopende soorten metaalconstructies. Een constructiebankwerker werkt over het algemeen voor constructiebedrijven binnen de metaalindustrie. De werkzaamheden als constructiebankwerker bestaan uit het vervaardigen en opbouwen van losse onderdelen voor een bepaalde constructie. Een constructiebankwerker moet in staat zijn zelfstandig te werken met uiteenlopende soorten bewerkingsmachines. Als constructiebankwerker is het ook erg belangrijk dat je goed kan tekening lezen omdat op de technische werktekening alle specificaties zijn opgenomen. Een constructiebankwerker kan verantwoordelijk zijn voor het vervaardigen van uiteenlopende soorten losse onderdelen en constructies zoals voor transportmiddelen, hefwerktuigen, hijswerktuigen en landbouwwerktuigen. Als constructiebankwerker werk je over het algemeen met verschillende materialen zoals plaatmateriaal, pijpmateriaal, stripmateriaal, staafmateriaal en profielmateriaal. Als constructiebankwerker is het ook weer erg belangrijk dat je goed kunt lassen, omdat het lassen als constructiebankwerker ook veel zal voorkomen. Als constructiebankwerker maak je gebruik van veel verschillende bewerkingsmachines en bewerkingstechnieken zoals het frezen, draaien, boren, kanten, zetten, zagen en verspanen, om metaal te kunnen bewerken. Als constructiebankwerker kan je verantwoordelijk zijn voor het maken van uiteenlopende onderdelen en constructies, afhankelijk van waar je precies werkzaam bent.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Constructiebankwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Constructiebankwerker

Welke opleiding is nodig om Constructiebankwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Constructiebankwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Constructiebankwerker

Wat is het salaris en tarief van een Constructiebankwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Constructiebankwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Constructiebankwerker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl