Constructiebankwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Constructiebankwerker?

Een constructiebankwerker is een allround metaalbewerker, die verantwoordelijk is voor het vervaardigen en monteren van metaalconstructies. Een constructiebankwerker is meestal werkzaam voor een constructiebedrijf binnen de metaalindustrie. De werkzaamheden van een constructiebankwerker bestaan uit het vervaardigen en opbouwen van losse onderdelen tot een constructie. Een constructiebankwerker moet in staat zijn zelfstandig te werken met verschillende bewerkingsmachines. Als constructiebankwerker is het belangrijk dat je goed kan tekening lezen, omdat op de technische werktekening alle specificaties zijn opgenomen. Een constructiebankwerker kan verantwoordelijk zijn voor het vervaardigen van verschillende onderdelen, zoals voor transportmiddelen, bouwconstructies, hefwerktuigen, hijswerktuigen en landbouwwerktuigen. Als constructiebankwerker werk je met verschillende materialen, zoals plaatmateriaal, pijpmateriaal, stripmateriaal, staafmateriaal en profielmateriaal. Omdat een constructiebankwerker verantwoordelijk is voor het samenstellen van constructies is het belangrijk dat een constructiebankwerker goed kan lassen. Als constructiebankwerker maak je gebruik van verschillende bewerkingsmachines en bewerkingstechnieken, zoals het frezen, draaien, boren, kanten, zetten, zagen en verspanen, om metaal te kunnen bewerken. In de meeste gevallen heeft een constructiebankwerker niet te maken met machines die werkstukken geautomatiseerd maken, omdat we in dat geval spreken van een machinebankwerker. Als constructiebankwerker zal je in de meeste gevallen zelfstandig onderdelen vervaardigen. Het is daarom erg belangrijk dat een constructiebankwerker nauwkeurig kan werken. Vooral het hanteren van de juiste maatvoering maakt een belangrijk onderdeel uit van de werkzaamheden. Daarnaast heeft een constructiebankwerker te maken met verschillende laswerkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Constructiebankwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Constructiebankwerker

Welke opleiding is nodig om Constructiebankwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Constructiebankwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Constructiebankwerker

Wat is het salaris en tarief van een Constructiebankwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Constructiebankwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Constructiebankwerker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Constructiebankwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Constructiebankwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl