Lasser

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Lasser?

Een lasser is een vakman of vakvrouw die laswerkzaamheden uitvoert. Er bestaan verschillende soorten lastechnieken die een lasser kan uitvoeren, afhankelijk van de te lassen onderdelen en het gebruikte materiaal. Als een lasser meerdere of alle lastechnieken beheerst spreekt men ook wel van een allround lasser. Lassen kan het makkelijkst omschreven worden als het verbinden van materialen door druk of warmte. Door de opgewekte druk en warmte zal het materiaal vloeibaar worden en ontstaat de zogenaamde las. Om goed te kunnen lassen is veel vakkennis nodig, omdat een lasser met verschillende materiaalsoorten en lastechnieken te maken kan krijgen. Als lasser kan je voor uiteenlopende soorten bedrijven werkzaam zijn. Het kan ook zijn dat je als lasser verschillende werkzaamheden uitvoert en dat het lassen een onderdeel van het vak is. Lassen behoort officieel toe tot de werktuigbouwkunde, echter komen lassers in bijna alle branches wel voor. Om als allround lasser door te kunnen gaan zal een lasser over veel ervaring moeten beschikken, omdat goed lassen nog niet zo makkelijk is. In de meeste gevallen spreken we dan over vaklieden die al lang als lasser werkzaam zijn en dus over veel ervaring beschikken. Afhankelijk van de soort laswerkzaamheden kan het ook zo zijn dat een lasser over verschillende opleidingen en certificering moet beschikken om te mogen werken als lasser.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Lasser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Lasser

Welke opleiding is nodig om Lasser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Lasser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Lasser

Wat is het salaris en tarief van een Lasser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lasser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Lasser zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl