Verspaner

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Verspaner?

Een verspaner is een vakman of vakvrouw die werkzaam is binnen de fijnmechanische industrie. Als verspaner maak je uiteenlopende soorten onderdelen door het toepassen van verschillende technieken zoals het draaien, het slijpen en het verspanen van materialen. Als verspaner werk je over het algemeen niet alleen met metaal maar ook met andere materialen zoals messing, aluminium en kunststof. De werkzaamheden die een verspaner uitvoert noemt men ook wel vormgevingstechnieken. Door het toepassen van vormgevingstechnieken wordt door middel van een beitel materiaal verwijderd tot de gewenste afmeting en vorm. Tijdens deze bewerking wordt materiaal verwijderd door afschuiving. Als verspaner werk je met verschillende soorten gereedschappen en machines zoals een CNC machine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Verspaners die kunnen werken met een CNC machine worden over het algemeen aangemerkt als allround verspaner, omdat het instellen en werken met een CNC machine niet heel makkelijk is. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een verspaner het beste omschrijven als het maken van producten door het toepassen van uiteenlopende soorten verspaningstechnieken. Als verspaner ben je over het algemeen werkzaam binnen een werkplaats, waarbinnen de verspaner gebruik kan maken van uiteenlopende soorten machines. Als verspaner is het erg belangrijk dat je goed kan tekening lezen, omdat een verspaner werkt vanaf een werktekening waarop alle specificaties zijn opgenomen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verspaner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verspaner

Welke opleiding is nodig om Verspaner te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verspaner? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verspaner

Wat is het salaris en tarief van een Verspaner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verspaner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verspaner zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl