Verspaner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verspaner?

Een verspaner is een metaalbewerker die werkzaam is binnen de fijnmechanische industrie. Als verspaner maak je diverse onderdelen door het toepassen van verschillende technieken, zoals het draaien, het slijpen en het verspanen van materialen. Als verspaner werk je niet alleen met metaal maar ook met andere materialen, zoals messing, aluminium of kunststof. De werkzaamheden, die een verspaner uitvoert noemt men ook wel vormgevingstechnieken. Bij vormgevingstechnieken wordt door middel van een beitel materiaal verwijderd tot de gewenste afmeting en vorm. Tijdens deze bewerking wordt materiaal verwijderd door afschuiving. Als verspaner werk je met hoogwaardige machines, zoals een CNC-machine. CNC staat voor computer numerical control. Verspaners die werken met een CNC machine worden meestal aangemerkt als allround verspaner, omdat het instellen en werken met een CNC-machine niet makkelijk is. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een verspaner het beste omschrijven als het maken van producten door het toepassen van verschillende verspaningstechnieken. Een verspaner heeft in de meeste gevallen te maken met een werktekening, waarop alle specificaties zijn opgenomen. Wat een verspaner precies maakt kan per opdracht verschillen, echter zijn dit meestal wel fijne voorwerpen, die moeten voldoen aan strenge normen. Een verspaner is ook verantwoordelijk voor het controleren van gemaakte voorwerpen op kwaliteit en maatvoering. Als verspaner maak je dus onderdelen, die door de industrie gebruikt worden door middel van verspaningstechniek. Verspaningstechniek maakt het mogelijk om materialen nauwkeurig te bewerken, zodat ze voldoen aan strikte eisen. Een andere benaming voor het verwijderen van materiaal is ook wel afschuiving. Als verspaner ben je werkzaam binnen een werkplaats, waarbinnen de verspaner gebruik kan maken van verschillende machines.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verspaner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verspaner

Welke opleiding is nodig om Verspaner te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verspaner? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verspaner

Wat is het salaris en tarief van een Verspaner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verspaner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verspaner zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Verspaner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verspaner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl