Opleiding tot Constructiebankwerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingAssistent Metaalbewerking (Mbo 1)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAllround Machinebouwer (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround constructiewerker

Tijdens de Mbo-opleiding allround constructiewerker leer je om zelfstandig onderdelen van constructies te maken of repareer je bepaalde onderdelen als dit nodig mocht zijn. Aan welke onderdelen je precies zal werken hangt sterk af van de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan kranen, opleggers van vrachtwagens of schepen. Een constructiewerker zal in de meeste gevallen met metaal werken, maar andere materialen komen ook voor zoals aluminium. Als allround constructiewerker krijg je met diverse bewerkingstechnieken te maken zoals buigen, slijpen, lassen en boren, die allemaal nodig kunnen zijn om een onderdeel te bouwen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. Gedurende de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen, die door de leermeester en stagebegeleider van school beoordeeld worden. Alle losse praktijkexamens samen met de theorie-examens vormen het uiteindelijke diploma allround constructiewerker. De Mbo-opleiding allround constructiewerker is een brede opleiding binnen de metaalsector, die het mogelijk maakt om voor uiteenlopende soorten bedrijven te werken binnen de sector.

Opleidingsduur en niveau allround constructiewerker

De Mbo-opleiding allround constructiewerker zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround constructiewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround constructiewerker op niveau drie is het nog mogelijk om door te leren voor de Mbo-opleiding machinebouwer niveau vier. Er bestaan verder geen specifieke vervolgopleidingen na de Mbo-opleiding constructiewerker niveau drie.

Vooropleiding allround constructiewerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een relevante Mbo-opleiding niveau twee, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding allround constructiewerker niveau drie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen of diploma's is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Mijnzzp.nl