Opleiding tot Bankwerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAllround Constructiewerker (Mbo 3)
VervolgopleidingAllround Lasser (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding assistent metaalbewerking

De Mbo-opleiding assistent metaalbewerking moet gezien worden als de basisopleiding binnen de metaalsector. Gedurende de opleiding zal je bekend gemaakt worden met diverse werkzaamheden die voorkomen binnen de metaalverwerkende industrie, zoals lassen, buigen en plaatwerken. Tijdens de opleiding zal je in de meeste gevallen samenwerken met een ervaren collega, die gezien moet worden als je leermeester. De opleiding is belangrijk voor studenten die nog niet precies weten welke vakopleiding ze willen gaan volgen. Tijdens de opleiding zal je over het algemeen simpele handelingen uitvoeren die meestal ondersteund zijn. Na het afronden van de Mbo-opleiding assistent metaalbewerking is het dan ook mogelijk om een vakopleiding te kiezen die meer verantwoordelijkheden zal geven. De Mbo-opleiding assistent metaalbewerking is over het algemeen praktijkgericht, zodat leerlingen een goed beeld van de metaalbranche krijgen.

Opleidingsduur en niveau assistent metaalbewerking

De Mbo-opleiding assistent metaalbewerking zal maximaal een jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen assistent metaalbewerking

Na het afronden van de Mbo-opleiding assistent metaalbewerking op niveau één is het mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding op niveau twee, zoals de Mbo-opleiding basislasser of constructiewerker.

Vooropleiding assistent metaalbewerking

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkel jaren werkervaring voordat toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding assistent metaalbewerking. Wanneer je niet over opleidingen of diploma's beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl