Bankwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bankwerker?

Een bankwerker is een vakman die verantwoordelijk is voor het maken van diverse soorten onderdelen die toegepast kunnen worden in uiteenlopende soorten machines en installaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderdelen voor motoren, onderdelen voor machines, onderdelen voor constructies of aan gebruiksvoorwerpen van metaal. Als bankwerker werk je over het algemeen veel met moderne machines zoals draaimachines, freesmachines en zetmachines, die tegenwoordig meestal computergestuurd zijn. Daarnaast werk je met handgereedschap zoals boormachines, zagen en meetapparatuur. De diverse onderdelen die een bankwerker maakt worden over het algemeen vanaf tekening gemaakt. Ook het samenstellen van de diverse losse onderdelen door middel van het lassen behoort meestal tot de werkzaamheden van een bankwerker. Dit kan wel verschillen per bankwerker, omdat het denkbaar is dat de bankwerker het zelfstandig lassen nog niet onder knie heeft, aangezien de functie bankwerker een startersfunctie is binnen de metaal. Als een bankwerker nog niet zelfstandig kan lassen zal hij of zij in de meeste gevallen begeleid worden door een meer ervaren medewerker. Een andere benaming voor bankwerker is soms ook wel paswerker, echter spreekt men tegenwoordig in veel gevallen niet meer van een bankwerker of paswerker maar van een gespecialiseerd technicus. De benaming bankwerker kan dan ook als een ouderwetse benaming gezien worden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een bankwerker het beste omschrijven als het draaien en frezen van metaal om voorwerpen te kunnen maken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bankwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bankwerker

Welke opleiding is nodig om Bankwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bankwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bankwerker

Wat is het salaris en tarief van een Bankwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bankwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl