Bankwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bankwerker?

Een bankwerker maakt diverse soorten onderdelen die toegepast kunnen worden in uiteenlopende soorten machines en installaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderdelen voor motoren, aan onderdelen voor machines, aan onderdelen voor constructies of aan gebruiksvoorwerpen van metaal. Als bankwerker werk je veel met moderne machines zoals draaimachines, freesmachines en zetmachines, die tegenwoordig meestal computergestuurd zijn. Daarnaast werk je met handgereedschap zoals boormachines, zagen en meetapparatuur. De diverse onderdelen die een bankwerker maakt worden over het algemeen vanaf tekening gemaakt. Ook het samenstellen van de diverse onderdelen door middel van het lassen is meestal een taak voor de bankwerker. Dit kan wel verschillen per bankwerker, omdat het denkbaar is dat de bankwerker het lassen nog niet onder knie heeft, aangezien de functie bankwerker de startersfunctie is binnen de metaal. Als een bankwerker nog niet zelfstandig kan lassen zal hij of zij in de meeste gevallen begeleid worden door een meer ervaren medewerker.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bankwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bankwerker

Welke opleiding is nodig om Bankwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bankwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bankwerker

Wat is het salaris en tarief van een Bankwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bankwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl