Bankwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bankwerker?

Een bankwerker is een metaalbewerker die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van onderdelen en aan het monteren van onderdelen, die gebruikt worden voor verschillende machines en installaties. Als bankwerker werk je veel met machines, zoals draaimachines, freesmachines en zetmachines. Daarnaast werk je met handgereedschap, zoals boormachines, zagen en meetapparatuur. De onderdelen die een bankwerker maakt worden vanaf tekening gemaakt. Het is daarom belangrijk dat een bankwerker vanaf een technische tekening kan werken. Ook het samenstellen van onderdelen door middel van lassen kan tot de werkzaamheden van een bankwerker behoren. Dit kan wel verschillen per bankwerker, omdat het denkbaar is dat de bankwerker het zelfstandig lassen nog niet onder knie heeft, aangezien de functie bankwerker een startersfunctie is binnen het metaal. Als een bankwerker nog niet zelfstandig kan lassen zal hij of zij in de meeste gevallen begeleid worden door een constructiebankwerker. Een andere benaming voor bankwerker is paswerker, echter spreekt men tegenwoordig in veel gevallen niet meer van bankwerker of paswerker maar van een gespecialiseerd technicus. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een bankwerker het beste omschrijven als het draaien, boren, tappen, persen, zagen en frezen van metaal om voorwerpen te kunnen maken. De functie bankwerker komt in de praktijk op verschillende manieren voor. In de meeste gevallen is een bankwerker verantwoordelijk voor het maken van onderdelen die niet toebehoren tot een constructie. Als we van een allround bankwerker spreken is het zo dat een bankwerker voor alle voorkomende werkzaamheden ingezet kan worden. Allround bankwerkers zijn in veel gevallen ook verantwoordelijk voor het aansturen van andere minder ervaren bankwerkers. Het beroep bankwerker kan soms onduidelijk zijn, omdat bedrijven de functie op verschillende manieren toepassen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bankwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bankwerker

Welke opleiding is nodig om Bankwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bankwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bankwerker

Wat is het salaris en tarief van een Bankwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bankwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bankwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bankwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl