Metaalbewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Metaalbewerker?

Een metaalbewerker is verantwoordelijk voor het bewerken van metaal door het toepassen van verschillende werkingstechnieken. Denk hierbij aan het walsen, zetten, buigen, kanten, zagen knippen, lassen, draaien, frezen, slijpen, branden en polijsten van metaal. Het beroep metaalbewerker komt in de praktijk op verschillende manieren voor, zoals binnen de industrie, de detailhandel, de kunstwereld en als hobby. Een metaalbewerker maakt voor zijn of haar werkzaamheden gebruik van verschillende metaalbewerkingsprocessen, die uit te splitsen zijn in verspanende en niet-verspanende processen. Verspanende processen zijn slijpen, frezen, draaien, boren, zagen, graveren en draadsnijden van metalen. Niet-verspanende processen heeft betrekking op buigen, hameren, gieten, persen, ponsen, smeden, drijven, walsen, stansen, etsen en dieptrekken van metalen. Daarnaast kan een metaalbewerker gebruikmaken van verbindingsprocessen, zoals het solderen en lassen van metalen. Andere specialistische werkzaamheden van een metaalbewerker kunnen zijn het galvaniseren en/of het verzinken van voorwerpen om ze te beschermen. Welke voorwerpen een metaalbewerker maakt en welke metalen hij of zij zal bewerken is afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. Het beroep metaalwerker moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat metaalbewerkers op verschillende manieren met metaal te maken kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, schepen, sieraden, meubels en aan auto's. Al deze verschillende metalen onderdelen of constructies worden gemaakt door verschillende vaklieden. Een sieradenmaker is bijvoorbeeld een edelsmid, die met edelmetalen werkt. Een metaalbewerker die meubels of ombouwkasten maakt voor computers is een plaatwerker. Als een metaalbewerker fijne dingen maakt, spreekt men van een instrumentenmaker. In de meeste gevallen heeft het beroep metaalbewerker betrekking op allround vaklieden, die werkzaam zijn in een werkplaats.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Metaalbewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Metaalbewerker

Wat is het salaris en tarief van een Metaalbewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Metaalbewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Metaalbewerker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Metaalbewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Metaalbewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl