Ontstoppingsmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ontstoppingsmonteur?

Een ontstoppingsmonteur is verantwoordelijk voor het ontstoppen en reinigen van binnen- en buitenriolering. Als ontstoppingsmonteur ben je over het algemeen werkzaam voor particuliere opdrachtgevers en de overheid, zoals gemeentes. Afhankelijk van de soort verstoppingen kan een ontstoppingsmonteur ook werken met camerasystemen om verstoppingen op te sporen. Het gebruiken van een camerasysteem als ontstoppingsmonteur is lang niet in alle gevallen noodzakelijk, omdat dit over het algemeen alleen nodig zal zijn bij lastige verstoppingen waarvan de oorzaak niet zomaar te vinden is. Daarnaast bestaat er een verschil tussen kleine huishoudelijke afvoeren en de straatriolering. Het beroep ontstoppingsmonteur heeft in veel gevallen betrekking op een ontstoppingsdienst die ingeroepen wordt als mensen een verstopping hebben. Maar een ontstoppingsmonteur hoeft niet altijd niet voor een ontstoppingsdienst werkzaam te zijn, omdat er ook andere bedrijven zijn binnen de installatiebranche die verstoppingen kunnen verhelpen. Het beroep ontstoppingsmonteur moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat het betrekking kan hebben op verschillende soorten vakmensen. De werkzaamheden van een ontstoppingsmonteur zijn in alle gevallen wel aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat verstoppingen over het algemeen erg vervelend kunnen zijn. Daarnaast kunnen langdurige en/of ernstige verstoppingen in rioleringen en/of afvoeren uiteindelijk vervolgschade veroorzaken, waardoor het belangrijk is om verstoppingen snel te verhelpen. Ook qua volksgezondheid is het belangrijk dat verstoppingen verholpen worden om bacteriën en/of ziektes te voorkomen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ontstoppingsmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Ontstoppingsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Ontstoppingsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ontstoppingsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Ontstoppingsmonteur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Ontstoppingsmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ontstoppingsmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl