Rioleringsspecialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rioleringsspecialist?

Een rioleringsspecialist is een vakman en/of ingenieur, die zich gespecialiseerd heeft in het aanleggen, onderhouden en/of ontstoppen van rioleringen en/of afvoeren. In Nederland zijn er veel speciale rioleringsbedrijven actief, die verschillende werkzaamheden uitvoeren aan rioleringen en afvoeren. Een voorbeeld hiervan zijn de speciale ontstoppingsbedrijven, die mensen helpen met hun rioleringsproblemen. Het komt regelmatig voor dat rioleringen verstopt raken door verschillende oorzaken. Een ontstoppingsbedrijf is gespecialiseerd in het verhelpen van de verstopping. In de meeste gevallen betekent dit dat het ontstoppingsbedrijf met een speciale hogedrukreiniger de riolering zal ontstoppen. Daarnaast kunnen kleine ontstoppingen meestal opgelost worden door het gebruik van een speciale ontstoppingsveer. Welke methode het ontstoppingsbedrijf zal toepassen is afhankelijk van de soort leiding en de verstopping. Als het nodig mocht zijn kan een ontstoppingsbedrijf ook met een camera de riolering bekijken, om te bekijken wat nu de precies de oorzaak is van de verstopping. Een camera zal meestal toegepast worden om de oorzaak te achterhalen bij herhaaldelijke verstopping. Het beroep rioleringsspecialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende vaklieden zijn, die op verschillende manieren te maken kunnen hebben met rioleringen. Het aanleggen van rioleringen en/of afvoer kan niet zomaar vergeleken worden met alleen het ontstoppen van rioleringen en/of afvoeren. Over het algemeen zal een rioleringsspecialist gezien moeten worden als een vakman binnen de grond-, weg- en waterbouw, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een rioleringsspecialist kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn voor ingenieursbureaus met betrekking tot het ontwerpen van nieuwe rioleringssystemen. Ook advieswerkzaamheden met betrekking tot rioleringen zijn heel belangrijk om toekomstige problemen met rioleringssystemen te voorkomen. Daarnaast is dat het zo dat ook gemeentes kunnen beschikken over medewerkers die aangemerkt worden als rioolbeheerder.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rioleringsspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rioleringsspecialist

Welke opleiding is nodig om Rioleringsspecialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rioleringsspecialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rioleringsspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Rioleringsspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rioleringsspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Rioleringsspecialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rioleringsspecialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl