Opleiding tot Rioleringsspecialist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VervolgopleidingBouwkunde (Hbo)
VervolgopleidingBouwtechnische Bedrijfskunde
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris infra

Er bestaan diverse richtingen waaruit gekozen kan worden wanneer iemand een carrière ambieert binnen de rioleringsbranche, zoals de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris infra. Of een Mbo-opleiding binnen de installatiebranche, omdat de installatiebranche ook raakvlakken heeft met de rioleringsbranche. Het verschil tussen deze opleidingen is dat de infratechniek meer gericht is op de openbare rioleringen zoals die in bijna alle straten te vinden is. Een opleiding binnen de installatiebranche is meer gericht op rioleringen en afvoeren die tot een woning of ander gebouw behoren. De meeste gerichte opleiding is toch wel de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris infra. Tijdens deze Mbo-opleiding werk je meestal voor de grotere aannemers binnen de infratechniek, die zich bezighouden met het aanleggen en onderhouden van wegen. Ook het aanleggen of vernieuwen van rioleringen wordt over het algemeen gedaan door aannemers binnen de infratechniek. Gedurende deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Tijdens de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen die, samen met de examens op school, het uiteindelijke Mbo-diploma middenkaderfunctionaris infra zullen vormen. Tijdens de opleiding werk je meestal met een vaste leermeester, die toeziet op de werkzaamheden en die ook betrokken zal zijn bij de praktijkexamens.

Opleidingsduur en niveau Middenkaderfunctionaris infra

De Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris infra duurt over het algemeen vier jaar en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Middenkaderfunctionaris infra

Na de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris infra niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een gerichte Hbo-opleiding zoals de Hbo-opleiding civiele techniek. Met de juiste vooropleidingen is het doorgaans mogelijk om een Hbo-opleiding binnen drie jaar af te ronden. Met een Mbo-diploma niveau drie is het over het algemeen niet mogelijk om door te groeien tot een hbo-opleiding.

Vooropleiding Middenkaderfunctionaris infra

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een Mbo-diploma voordat je aan de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris infra mag deelnemen. De meeste leerlingen beginnen eerst met een Mbo-opleiding op niveau twee of drie, waarna ze automatisch doorstromen tot de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris infra niveau vier.

Mijnzzp.nl