Team Mijnzzp

Algemene informatie over de civiele techniek branche

De civiele techniek branche is een brede branche waar diverse specialisaties en werkzaamheden onder vallen die allemaal te maken hebben met onze leefomgeving. In het kort kunnen we stellen dat de civiele techniek neerkomt op het ontwerpen, bouwen en onderhouden van infrastructuur zoals wegen, bruggen en waterwegen. Echter is de branche civiele techniek veel groter omdat bijvoorbeeld ook baggertechniek, geotechniek, milieukunde, verkeerskunde, waterbeheer en het bouwen van bruggen en sluizen tot de civiele techniek behoren. De diverse soorten aannemers die werkzaam zijn binnen de civiele techniek worden ook wel GWW-aanemers genoemd wat staat voor grond-. water- en wegenbouw aannemers. Binnen de civiele techniek zijn er veel ingenieursbureaus actief die adviseren, ontwerpen en projecten ontwikkelen.

Carrièremogelijkheden binnen de civiele techniek branche

De carrièremogelijkheden binnen de civiele techniek branche zijn sterk afhankelijk van je eigen competenties en opleidingen. De civiele techniek kent zeer veel functies die op verschillende niveaus zijn zoals op Mbo-niveau, Hbo-niveau en universitair niveau. Over het algemeen zijn de uitvoerende werknemers binnen de civiele techniek bij aannemers op Mbo-niveau opgeleid en leidinggevende werknemers op Hbo-niveau opgeleid. Werknemers van een ingenieursbureau hebben minimaal een afgeronde Hbo-opleiding of hebben een universitaire opleiding gevolgd. Zoals eerder aangegeven kan je binnen de civiele techniek bij uiteenlopende soorten bedrijven werkzaam zijn.

Opleidingen en cursussen civiele techniek branche

De civiele techniek kent zeer veel uiteenlopende soorten opleidingen die zoals eerder aangegeven op verschillende niveaus kunnen zijn en in verschillende richtingen kunnen zijn. Over het algemeen zijn leidinggevende of adviserende functies binnen de civiele techniek minimaal op Hbo-niveau. Voor meer informatie over mogelijke opleidingen en cursussen verzoeken wij u bij de specifieke beroepen te kijken die allemaal voorzien zijn van een uitgebreide omschrijving en mogelijke opleidingen. Naast de branche civiele techniek kunt u ook kijken in de bouwbranche die grote raakvlakken heeft met de civiele techniek branche.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de civiele techniek branche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de civiele techniek branche

Ook binnen de civiele techniek zijn zeer veel zzp'ers actief in uiteenlopende vakgebieden. De meeste zelfstandig ondernemers binnen de civiele techniek verhuren zich aan aannemers, ingenieursbureaus en gemeentes of hebben wellicht zelf een adviesbureau gericht op de civiele techniek. Wie wenst te starten als ondernemer binnen de civiele techniek zal natuurlijk over de juiste opleidingen moeten beschikken en over een groot netwerk moeten beschikken. Het is altijd raadzaam om veel informatie in te winnen bij de juiste instanties zoals de kamer van koophandel en de belastingdienst zodat je als ondernemer goeie overlevingskansen hebt. Daarnaast kent de civiele techniek zeer veel belangenbehartigers die ook startende ondernemers van de juiste informatie kunnen voorzien.

Informatie over de civiele techniek branche op Mijnzzp

De verschillende beroepen binnen de civiele techniek branche zijn uitgebreid omschreven en voorzien van één of meerdere filmpjes en voorzien van vaste teksten zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De civiele techniek is zeker niet de grootste branche op Mijnzzp.nl maar kan samen gezien worden met de branche bouw die wel zeer groot is. In de toekomst willen wij nog meer beroepen opnemen binnen de civiele techniek.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Civiele Techniek op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties