Constructieschilder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Constructieschilder?

Een constructieschilder is verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden aan beton- en staalconstructies, zoals het stralen van constructies, het ontroesten van constructies, het ontvetten van constructies en het schilderen of spuiten van constructies. De werkzaamheden van een constructieschilder hebben veel weg van de werkzaamheden van een huisschilder, met het grote verschil dat het niet om huizen gaat, maar om civiele constructies zoals bruggen, tunnels, hoogspanningsmasten en kranen. Een constructieschilder is dan ook meestal werkzaam binnen de civiele techniek en niet binnen de bouw, afhankelijk van de soort opdrachten en werkgever. Het beschermen van beton- en staalconstructies is net zo als bij huizen of andere gebouwen erg belangrijk, om te voorkomen dat er schade kan ontstaan door weersinvloeden. Ook bruggen van staal en tunnels van beton kunnen schade oplopen als ze niet goed onderhouden worden. De werkzaamheden van een constructieschilder zijn meestal seizoensgebonden, omdat de weersomstandigheden goed moeten zijn om de verf aan te kunnen brengen. Daarnaast kunnen de werkomstandigheden in de winter nogal zwaar zijn, omdat een constructieschilder meestal in de buitenlucht werkzaam zal zijn. Als constructieschilder kan je dus te maken krijgen met het onderhouden van uiteenlopende constructies, van klein tot groot. De inhoudelijke werkzaamheden van een constructieschilder kunnen niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een gewone huisschilder, omdat een constructieschilder met veel grotere opdrachten te maken heeft. Daarnaast gaat het vaak om werkzaamheden waarbij veel constructieschilders betrokken zijn. Dit is meestal belangrijk om de overlast te beperken. Als constructieschilder speelt het veilig werken een belangrijke rol, omdat je regelmatig op hoogte werkzaam zal zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Constructieschilder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Constructieschilder

Wat is het salaris en tarief van een Constructieschilder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Constructieschilder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Constructieschilder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Constructieschilder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl