Weginspecteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Weginspecteur?

Een weginspecteur is een ambtenaar die beschikt over speciale bevoegdheden om instructies te mogen geven aan weggebruikers. De werkzaamheden van een weginspecteur zijn vrij breed te noemen en kunnen verschillen per weginspecteur, omdat er tegenwoordig weginspecteurs zijn die over de bevoegdheid beschikken om weggebruikers te mogen bekeuren. Weginspecteurs rijden met opvallende wagens op de hoofdwegen en zijn vaak als eerste bij pechgevallen en ongelukken aanwezig om alles in goede banen te leiden. Weginspecteurs beveiligen ook locaties als dat nodig is, zoals tijdens een pechgeval of ongeluk. Weginspecteurs werken ook regelmatig samen met de politie als dat nodig mocht zijn. Door deze samenwerking kunnen wegen na een incident sneller vrij gegeven worden, wat de verkeersdoorstroming ten goede komt. Rijkswaterstaat beschikt inmiddels over ruim driehonderd weginspecteurs, die dagelijks op de wegen te vinden zijn. Er zijn ongeveer honderd weginspecteurs werkzaam, die ook over de bevoegdheden beschikken om automobilisten te mogen bekeuren. Deze weginspecteurs beschikken dus ook over opsporingsbevoegdheid, waardoor ze automobilisten mogen bekeuren. In het kort kunnen we de werkzaamheden van de weginspecteur het beste omschrijven als het bevorderen van de doorstroming door het vroegtijdig en vlot ingrijpen bij incidenten. De diverse werkzaamheden van de weginspecteur zijn de laatste jaren veel breder geworden. In het verleden was de weginspecteur eigenlijk alleen verantwoordelijk voor het opruimen van rommel op wegen en het doorgeven van gebreken aan wegen. Inmiddels mogen de meeste weginspecteurs ook assisteren bij ongelukken en het verkeer regelen. Hiervoor hebben weginspecteurs het diploma verkeersregelaar nodig. Een andere belangrijke taak van weginspecteurs is het voorzien van informatie aan automobilisten. Dit wordt vaak gedaan door middel van tekstwagens langs de weg.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Weginspecteur

Wat is het salaris en tarief van een Weginspecteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Weginspecteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Weginspecteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Weginspecteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl