Landmeter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Landmeter?

Een landmeter is een medewerker en veldwerker die zich gespecialiseerd heeft in landmeetkunde. Landmeetkunde komt in het kort neer op het inmeten, opmeten, inrichten en afpalen van percelen en objecten. Vanzelfsprekend is landmeetkunde om diverse redenen belangrijk. Zonder landmeetkunde is het niet goed mogelijk om te bepalen waar bepaalde grenzen precies lopen of waar bepaalde wegen precies aangelegd moeten worden. Een landmeter is dus gespecialiseerd in landmeetkunde, wat een onderdeel is van geodesie. Geodesie is de wetenschap die zich bezighoudt met de bepaling van de vorm en de afmetingen van de aarde. Een landmeter is dus een veldwerker die landmeetkunde beoefent. Een landmeter kan in tegenstelling tot zijn naam ook ingezet worden om ruimtes en oppervlakten onder water te meten. Een andere benaming voor een landmeter kan ook zijn geodeet. De meeste mensen kennen de landmeter van het Kadaster. De landmeters van het Kadaster stellen de grenzen vast van percelen en slaan alle gegevens op, zodat ze later terug te vinden zijn als dat nodig is. Een landmeter is dagelijks in het veld bezig met metingen van land. Niet alleen woningpercelen moeten opgemeten worden, maar eigenlijk alle grond, zoals weilanden, snelwegen en spoorlijnen. Al deze gegevens worden door het Kadaster nauwkeurig opgeslagen. Een landmeter kan ook werkzaam zijn voor ingenieursbureaus die te maken hebben met de civiele techniek. Een landmeter is dus gespecialiseerd in landmeetkunde, dat een onderdeel is van geodesie. Geodesie moet wel breder gezien worden dan alleen landmeetkunde, omdat geodesie betrekking heeft op de bepaling van de vorm en de afmetingen van de aarde. Het beroep landmeter is aan te merken als belangrijk beroep, omdat het op de juiste manier inmeten van percelen en objecten op verschillende manieren belangrijk is. Daarnaast is het erg belangrijk dat een landmeter nauwkeurig werkt, omdat fouten met betrekking tot landmeetkunde grote gevolgen kan hebben.

Lees verder...

Opleiding tot Landmeter

Welke opleiding is nodig om Landmeter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Landmeter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Landmeter

Wat is het salaris en tarief van een Landmeter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Landmeter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Landmeter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Landmeter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl