Machinist wegenbouw

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Machinist wegenbouw?

Een machinist wegenbouw is werkzaam met wegenbouwmachines binnen de grond-, weg- en waterbouw. Als machinist wegenbouw werk je over het algemeen met verschillende soorten wegenbouwmachines, afhankelijk van de soort werkzaamheden. Deze wegenbouwmachines worden gebruikt om verschillende materialen te kunnen vervoeren, zoals zand, asfalt en stenen. Daarnaast kunnen wegenbouwmachines gebruikt worden om materialen te verwerken, zoals het geval is bij asfaltwerkzaamheden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een machinist wegenbouw het beste omschrijven als het walsen en aanbrengen van verhardingen op de grond door het gebruikmaken van verschillende wegenbouwmachines. Het beroep machinist wegenbouw moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er binnen de wegenbouw veel verschillende machines gebruikt worden voor verschillende werkzaamheden. Een machinist wegenbouw kan bijvoorbeeld werkzaam zijn met een walsmachine, een mobiele kraan of met een asfaltmachine. Door het gebruiken van wegenbouwmachines worden de werkzaamheden van wegenbouwers en/of stratenmakers veel makkelijker en lichter. Het werken in de wegenbouw is redelijk zwaar te noemen en wordt door middel van wegenbouwmachines, zoals mobiele kranen en shovels, zo licht mogelijk gemaakt voor de werknemers. Zo hoeft een wegenbouwer en stratenmaker niet de hele tijd te sjouwen met klinkers, maar zet de machinist de werkmaterialen zo gunstig mogelijk neer. Een machinist wegenbouw werkt vaak voor een civiele aannemer, die de opdracht heeft om een weg aan te leggen of te vernieuwen. Doorgaans moeten er veel materialen aan- en afgevoerd worden om dit soort werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Voor dit soort werkzaamheden zal er gebruikgemaakt worden van verschillende wegenbouwmachines en andere soorten voertuigen. Als machinist wegenbouw heb je een verantwoordelijke baan waarbinnen veiligheid een belangrijke rol heeft.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Machinist wegenbouw

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Machinist wegenbouw

Wat is het salaris en tarief van een Machinist wegenbouw? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Machinist wegenbouw in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Machinist wegenbouw zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Machinist wegenbouw

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Machinist wegenbouw bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl