Loonwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Loonwerker?

Een loonwerker voert verschillende soorten werkzaamheden uit binnen de agrarische sector en daarbuiten, zoals in de grond, wegen en waterbouw, met behulp van zware machines zoals tractors en kranen. Een loonwerker of loonwerkersbedrijf werkt doorgaans op contractbasis of tegen een uurtarief in opdracht van bijvoorbeeld een boer. Er zijn in Nederland behoorlijk veel bedrijven actief als loonwerker, die voor verschillende opdrachtgevers kunnen werken. Naast grote bedrijven zijn er ook behoorlijk wat zelfstandig ondernemers te vinden die als loonwerker bezig zijn. Een groot voordeel van een loonwerkersbedrijf is dat de opdrachtgever zelf geen dure machines zoals tractors of bemestingsapparatuur hoeft aan te schaffen. Een loonbedrijf is niet alleen werkzaam voor boeren, het kan ook werkzaam zijn voor aannemers of hoveniers. Enkele taken die een loonwerker kan uitvoeren zijn het verrichten van mest-, zaai- en pootwerkzaamheden, het inkuilen en zetten van kuilbulten, het verrichten van oogstwerkzaamheden en het onderhouden van landbouwmachines. Als loonwerker kan het tijdens drukke periodes zijn dat je zeer veel moet werken en eigenlijk bijna niet vrij bent.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Loonwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Loonwerker

Welke opleiding is nodig om Loonwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Loonwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Loonwerker

Wat is het salaris en tarief van een Loonwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Loonwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Loonwerker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl