Hovenier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hovenier?

Een hovenier is een vakman of vakvrouw die zich beroepsmatig gespecialiseerd heeft in het aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groenvoorzieningen. Een hovenier voert diverse werkzaamheden uit, zoals het aanleggen en onderhouden van tuinen voor particulieren, bedrijven en gemeentes. Welke werkzaamheden een hovenier precies uitvoert kan verschillen per opdracht en seizoen van het jaar. Als hovenier ben je in de meeste gevallen een allround vakman, die voor uiteenlopende soorten werkzaamheden ingeschakeld kan worden, zoals het aanleggen van complete tuinen, het snoeien van tuinen of voor het vellen of kappen van bomen. De meeste hoveniers werken tegenwoordig ook met onderhoudscontracten, waarbinnen de hovenier de totale verzorging van een tuin op zich neemt, zodat mensen zelf geen groot onderhoud aan hun tuin hoeven uit te voeren. Als hovenier kan je eigenlijk overal werkzaam zijn en heb je niet alleen te maken met tuinen. Denk bijvoorbeeld ook aan parken en plantsoenen van de gemeente. Een hovenier kan ook gezien worden als een tuinder of als tuinman, echter gaan de werkzaamheden van een hovenier verder dan alleen het onderhouden van tuinen. Een hovenier kan bijvoorbeeld ook tuinen en/of openbare groenvoorzieningen ontwerpen en compleet aanleggen voor opdrachtgevers. De inhoudelijke werkzaamheden van een hovenier kunnen verschillen per opdracht, echter moeten de werkzaamheden van een hovenier breder gezien worden dan alleen het onderhouden van tuinen. Een hovenier heeft juist in veel gevallen te maken met de grotere projecten. Dit neemt niet weg dat een hovenier ook verantwoordelijk kan zijn voor gewoon onderhoud. Het is wel zo dat een hovenier in de meeste gevallen aangemerkt kan worden als allround vakman.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Hovenier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Hovenier

Welke opleiding is nodig om Hovenier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Hovenier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Hovenier

Wat is het salaris en tarief van een Hovenier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hovenier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Hovenier zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Hovenier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hovenier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl