Tuinman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Tuinman?

Een tuinman is een vakman die tuinen onderhoudt voor andere mensen of voor zichzelf. Het beroep tuinman kan gezien worden als het beroep hovenier, echter impliceert de term tuinman meestal dat het om een zelfstandig werkende tuinman gaat, die in de meeste gevallen simpele tuinwerkzaamheden uitvoert. Een tuinman kan dan ook niet in alle gevallen gezien worden als een hovenier. Een hovenier is over het algemeen op een bredere manier werkzaam en niet alleen verantwoordelijk voor onderhoudswerkzaamheden. Een hovenier kan bijvoorbeeld ook ingeschakeld worden voor het maken van een vijver, het maken van een schutting of voor het maken van een veranda. Een tuinman is meer een vakman, die onderhoudswerkzaamheden uitvoert binnen tuinen, zoals het schoffelen van tuinen, het bij elkaar harken van bladeren en algemene snoeiwerkzaamheden. Een ander belangrijk verschil is dat een tuinman over het algemeen, maar enkele uurtjes werkzaam is voor particulieren. Een tuinman is vooral handig voor mensen, die zelf geen tijd hebben voor algemene onderhoudswerkzaamheden of schoonmaakwerkzaamheden. In de praktijk kan een tuinman ook werkzaam zijn als hovenier, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een gepensioneerde hovenier kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om juist alleen als tuinman te werken. Het beroep tuinman moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een tuinman op verschillende manieren werkzaam kan zijn. Daarnaast is het denkbaar dat een tuinman hobbymatig actief is. Het werken als tuinman kan in sommige gevallen ook gewoon een hobby of liefhebberij betreffen. In de meeste gevallen zal een tuinman wel tegen een bepaalde vergoeding diverse tuinwerkzaamheden uitvoeren. Een tuinman is over het algemeen alleen werkzaam voor particulieren, die zelf geen tijd of zin hebben om hun eigen tuin te onderhouden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Tuinman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Tuinman

Wat is het salaris en tarief van een Tuinman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tuinman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Tuinman zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Tuinman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tuinman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl