Stratenmaker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Stratenmaker?

Een stratenmaker is een vakman die straten, stoepen, pleinen of tuinen aanlegt. Als stratenmaker moet je verstand hebben van de verschillende ondergronden die je tegen kan komen als stratenmaker en kennis hebben van legpatronen, omdat niet alle klinkers op dezelfde manier gelegd worden. De meeste bestrating die de stratenmaker aanlegt komt op een zandbed te liggen die eerst stevig verdicht zal worden door middel van een trilmachine. Als een stratenmaker niet de ondergrond zal verdichten met een trilmachine is de kans groot dat de bestrating na het leggen zal verzakken. Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden als stratenmaker is het mooi vlak werken. Als de ondergrond niet goed vlak gemaakt is door de stratenmaker zullen de stenen niet vlak komen te liggen. Als stratenmaker ben je meestal voor grote aannemers werkzaam die openbare wegen en/of terreinen voorzien van bestrating. Daarnaast kan een stratenmaker ook tuinen en dergelijke bestraten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stratenmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stratenmaker

Welke opleiding is nodig om Stratenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stratenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stratenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Stratenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stratenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Stratenmaker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl