Stratenmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stratenmaker?

Een stratenmaker is verantwoordelijk voor het aanleggen van straten, stoepen, pleinen of tuinen door middel van bestrating. Als stratenmaker is het belangrijk dat je beschikt over vakinhoudelijke kennis van ondergronden, omdat je te maken kan krijgen met verschillende ondergronden. Daarnaast is het als stratenmaker belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis van de verschillende legpatronen, omdat niet alle klinkers en tegels op dezelfde manier gelegd worden. De meeste bestrating die een stratenmaker aanlegt komt op een zandbed te liggen, die eerst stevig verdicht wordt door middel van een trilmachine. Als een stratenmaker de ondergrond niet verdicht is de kans groot dat de bestrating na het leggen zal verzakken. Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden als stratenmaker is het mooi vlak kunnen werken. Als de ondergrond niet goed vlak gemaakt is komen de klinkers of tegels niet vlak te liggen. Als stratenmaker ben je meestal voor een aannemer of bestratingsbedrijf werkzaam, die openbare wegen en/of terreinen voorzien van bestrating. Daarnaast kan een stratenmaker tuinen en dergelijke bestraten. Het beroep stratenmaker is een mooi beroep, omdat je verantwoordelijk bent voor het maken van zichtwerk. Met andere woorden zijn de resultaten meteen zichtbaar voor iedereen. Een mooie bestrating, die op een goede manier is aangelegd, is dan ook in de meeste gevallen een echte aanwinst voor een tuin of ander soort omgeving. Het beroep stratenmaker moet gezien worden als een echt ambacht, omdat het netjes aanleggen van bestrating om de nodige kennis en ervaring vraagt. Als stratenmaker is het belangrijk om op de arbeidsomstandigheden te letten, omdat het beroep stratenmaker aangemerkt kan worden als zwaar beroep. Stratenmakers hebben tegenwoordig wel steeds vaak moderne hulpmiddelen tot hun beschikking. De meeste stratenmakers werken binnen een ploeg van stratenmakers.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stratenmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stratenmaker

Welke opleiding is nodig om Stratenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stratenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stratenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Stratenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stratenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Stratenmaker zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Stratenmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stratenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl