Stratenmaker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Stratenmaker?

Een stratenmaker is een vakman die straten, stoepen, pleinen of tuinen aanlegt door middel van bestrating. Als stratenmaker is het erg belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis van verschillende ondergronden, omdat je te maken kan krijgen met verschillende soorten ondergronden. Daarnaast is het als stratenmaker erg belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis van de verschillende legpatronen, omdat niet alle klinkers en tegels op dezelfde manier gelegd worden. De meeste bestrating die een stratenmaker aanlegt komt op een zandbed te liggen, die eerst stevig verdicht wordt door middel van een trilmachine. Als een stratenmaker de ondergrond niet verdicht met een trilmachine is de kans groot dat de bestrating na het leggen zal verzakken. Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden als stratenmaker is het mooi vlak kunnen werken. Als de ondergrond niet goed vlak gemaakt is door een stratenmaker komen de klinkers of tegels niet vlak te liggen. Als stratenmaker ben je meestal voor grote aannemers werkzaam, die openbare wegen en/of terreinen voorzien van bestrating. Daarnaast kan een stratenmaker tuinen en dergelijke bestraten. Het beroep stratenmaker is een mooi beroep, omdat je verantwoordelijk bent voor het maken van zichtwerk. Met andere woorden zijn de resultaten meteen zichtbaar voor iedereen. Een mooie bestrating, die op een goede manier is aangelegd, is dan ook in de meeste gevallen een echte aanwinst voor een tuin of ander soort omgeving. Het beroep stratenmaker moet gezien worden als een echt ambacht, omdat het netjes aanleggen van bestrating wel om de nodige kennis en ervaring vraagt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stratenmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stratenmaker

Welke opleiding is nodig om Stratenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stratenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stratenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Stratenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stratenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Stratenmaker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl