Opperman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Opperman?

Een opperman is een arbeider die er voor zorgt dat de juist materialen op de plek staan als ze nodig zijn. In de meeste gevallen zal een opperman werkzaam zijn voor een ploeg metselaars. Deze metselaars maken gebruik van een opperman, omdat de metselaars zelf al druk genoeg zijn met het metselen. Het is de opperman die er voor zorgt dat de stenen en specie op de juiste plek staan en dat de stenen vochtig zijn. Daarnaast kan een opperman verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van andere werkzaamheden, zoals veegwerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden en opruimwerkzaamheden. Oppermannen zijn voor metselaars erg belangrijk, omdat ze anders niet snel genoeg kunnen werken. Als metselaars zelf steeds hun metselstenen op de juist plek moeten zetten worden de metselaars opgehouden van hun echte werkzaamheden. Als opperman kan je ook veer verantwoordelijk zijn voor het nathouden van vers metselwerk, zodat de specie niet te snel droogt. Dit is vooral nodig als het erg warm is. Voor het beroep opperman is verder geen opleiding nodig. Wel is het belangrijk dat een opperman kennis heeft van veilig werken, omdat het beroep opperman soms zwaar kan zijn. Het beroep opperman komt over het algemeen alleen voor binnen de nieuwbouw als er veel gemetseld moet worden door metselaars. Over het algemeen is het zo dat een opperman alleen voorkomt binnen de bouwsector. Ook stratenmakers maken regelmatig gebruik van oppermannen, omdat ook zij sterk afhankelijk zijn van de bevoorrading van straatklinkers. De inhoudelijke werkzaamheden als opperman kunnen per bouwlocatie en werkgever verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Opperman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Opperman

Welke opleiding is nodig om Opperman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opperman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Opperman

Wat is het salaris en tarief van een Opperman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opperman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Opperman zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl