Opperman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Opperman?

Een opperman is verantwoordelijk voor het klaarzetten van werkmaterialen op de plek waar ze nodig zijn. In de meeste gevallen zal een opperman werkzaam zijn voor een metselaarsploeg of stratenmakers. Metselaars en stratenmakers maken gebruik van een opperman, omdat de metselaars of stratenmakers zelf al druk genoeg zijn met hun eigen werkzaamheden. Het is de opperman die er voor zorgt dat de metselstenen en specie op de juiste plek staan en dat de stenen vochtig zijn. Wanneer een opperman werkzaam is voor stratenmakers dan is de opperman verantwoordelijk voor het aanvullen van straatklinkers. Daarnaast kan een opperman verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van andere werkzaamheden, zoals vegen, schoonmaken en opruimwerkzaamheden. De opperman is belangrijk voor metselaars en stratenmakers, omdat ze anders niet snel genoeg kunnen werken. Als metselaars zelf steeds hun metselstenen op de juiste plek moeten zetten worden de metselaars opgehouden van hun echte werkzaamheden. Als opperman kan je ook verantwoordelijk zijn voor het nathouden van vers metselwerk, zodat de specie niet te snel droogt. Dit is vooral nodig als het erg warm is. Voor het beroep opperman is verder geen opleiding nodig. Wel is het belangrijk dat een opperman kennis heeft van veilig werken, omdat het beroep opperman soms zwaar kan zijn. Het beroep opperman komt over het algemeen alleen voor binnen de nieuwbouw als er veel gemetseld moet worden door metselaars. Ook stratenmakers maken regelmatig gebruik van een opperman, omdat ook zij sterk afhankelijk zijn van de bevoorrading van straatklinkers. De inhoudelijke werkzaamheden als opperman kunnen per bouwlocatie en werkgever verschillen. Overigens is het niet zo dat een opperman een ongeschoolde medewerker hoeft te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om oud-metselaars of oud-stratenmakers die wellicht al met pensioen zijn. Het beroep opperman zal wel bij je moeten passen, omdat het werken als opperman om de juiste instelling vraagt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Opperman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Opperman

Welke opleiding is nodig om Opperman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opperman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Opperman

Wat is het salaris en tarief van een Opperman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opperman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Opperman zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Opperman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Opperman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl