Bouwopruimer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bouwopruimer?

Een bouwopruimer is een bouwvakker die verantwoordelijk is voor het schoon en dus veilig houden van een bouwlocatie. Het beroep bouwopruimer komt over het algemeen alleen voor op grote bouwplaatsen, waar in de meeste gevallen veel verschillende bouwvakkers werkzaam zijn. Op kleinere bouwprojecten wordt het schoonhouden van de bouwlocatie over het algemeen door de verschillende vaklieden zelf gedaan. De werkzaamheden van een bouwopruimer zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat een goede bouwopruimer er voor zorgt dat er geen onnodige ongelukken kunnen gebeuren door rommel op de bouwlocatie. Daarnaast moet een bouwopruimer over het algemeen gezien worden als belangrijke veiligheidsmedewerker, die zal toezien op de bouwlocatie met betrekking tot onveilige situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voorkomen van diefstal van werkmaterialen en gereedschap. Het is dus de verantwoordelijkheid van een bouwopruimer om dit soort onveilige situaties te voorkomen. Andere werkzaamheden als bouwopruimer kunnen weer zijn het ontvangen van werkmaterialen en het verdelen van de werkmaterialen op de juiste locatie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een bouwopruimer het beste omschrijven als het voorkomen van onveilige situaties door het actief toezien op ongewenste situaties. De belangrijkste taak van een bouwopruimer is over het algemeen het opruimen van rotzooi zodat er geen ongelukken of andere ongewenste situaties kunnen voorkomen op een bouwplaats. Daarnaast komt een schone bouwlocatie veel professioneler over, omdat een schone bouwplaats een betere indruk zal geven.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bouwopruimer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bouwopruimer

Welke opleiding is nodig om Bouwopruimer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bouwopruimer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bouwopruimer

Wat is het salaris en tarief van een Bouwopruimer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bouwopruimer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bouwopruimer zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl