Kitter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kitter?

Een kitter is een vakman die verantwoordelijk is voor het afkitten van verschillende voorwerpen, zoals badkamers, keukens, toiletruimtes, gevelelementen en wasbakken. Het is de kitter die er voor zorgt dat alle naden netjes afgewerkt worden door middel van kit. Over het algemeen is het zo dat de meeste kitbedrijven werkzaam zijn binnen de nieuwbouw, omdat binnen nieuwbouwprojecten over het algemeen veel gekit moet worden. Aannemers maken gebruik van speciale kitbedrijven, omdat het netjes kunnen kitten niet door iedereen zomaar uitgevoerd kan worden. Binnen nieuwbouwprojecten is het over het algemeen niet de tegelzetter of timmerman die verantwoordelijk is voor kitwerkzaamheden, omdat aannemers gebruik maken van speciale kitbedrijven, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende kittechnieken. Het grote voordeel van het inschakelen van professionele kitters is dat tegelzetters of bijvoorbeeld timmermannen dit dan niet zelf hoeven te doen. Deze vakmensen zijn vaak al druk genoeg met andere werkzaamheden en laten het kitten over aan gespecialiseerde kitters. Als het maar om één woning gaat dan kit een tegelzetter of timmerman de verschillende ruimtes in de meeste gevallen wel zelf. Tegenwoordig worden veel verschillende naden voorzien van kit en niet alleen natte ruimtes. Alle bouwelementen, die eventueel kunnen werken worden in de meeste gevallen voorzien van speciale kit om scheuren en/of lekkages te voorkomen. Het netjes kitten is een specialisatie, die om de nodige ervaring vraagt als kitter. Het beroep kitter moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat kitwerkzaamheden ook onderdeel kunnen uitmaken van andere beroepen. In alle gevallen is het secuur kunnen werken als kitter belangrijk, omdat kitnaden niet alleen functioneel moeten zijn maar juist ook netjes.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kitter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kitter

Welke opleiding is nodig om Kitter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kitter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kitter

Wat is het salaris en tarief van een Kitter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kitter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kitter zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl