Kitter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kitter?

Een kitter is verantwoordelijk voor het afkitten van verschillende voorwerpen zoals badkamers, keukens, toiletruimtes, gevelelementen en wasbakken. Over het algemeen is het zo dat professionele kitters in de meeste gevallen werkzaam zijn op nieuwbouwprojecten, omdat er dan veel gekit zal moeten worden. Omdat het hier in de meeste gevallen om veel kitwerk gaat wordt de hulp van een professionele kitter ingeroepen. Het is de kitter die er voor zorgt dat alle naden netjes afgewerkt worden door middel van kit. Het grote voordeel van het inschakelen van een professionele kitter is dat de tegelzetter of bijvoorbeeld de timmerman dit dan niet zelf hoeft te doen. Deze vakmensen zijn vaak al druk genoeg met andere werkzaamheden en laten het kitten liever over aan meer ervaren kitters. Als het maar om één woning betreft die gekit moet worden dan kit de tegelzetter of de timmerman de ruimtes in veel gevallen zelf. Tegenwoordig worden veel verschillende naden voorzien van kit en zeker niet alleen natte ruimtes. Alle bouwelementen die eventueel kunnen werken worden in veel gevallen voorzien van speciale kit om scheuren en/of lekkages te voorkomen. Het netjes kitten is een specialisatie die om de nodige ervaring vraagt als kitter.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kitter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kitter

Welke opleiding is nodig om Kitter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kitter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kitter

Wat is het salaris en tarief van een Kitter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kitter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kitter zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl