Kitter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kitter?

Een kitter is verantwoordelijk voor het afdichten van verschillende ondergronden door middel van kit, zoals badkamers, keukens, toiletruimtes, gevelelementen en wasbakken. Het is de kitter die er voor zorgt dat alle naden netjes afgewerkt worden door middel van kit. Over het algemeen is het zo dat de meeste kit-bedrijven werkzaam zijn binnen de nieuwbouw, omdat binnen nieuwbouwprojecten veel gekit moet worden. Aannemers maken gebruik van speciale kit-bedrijven, omdat het netjes kunnen kitten niet door iedereen uitgevoerd kan worden. Binnen nieuwbouwprojecten is het meestal niet de tegelzetter of timmerman die verantwoordelijk is voor kitwerkzaamheden, omdat aannemers gebruikmaken van speciale kit-bedrijven, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende kit-technieken. Het grote voordeel van het inschakelen van professionele kitters is dat tegelzetters of bijvoorbeeld timmermannen dit dan niet zelf hoeven te doen. Deze vakmensen zijn vaak al druk genoeg met andere werkzaamheden en laten het kitten over aan gespecialiseerde kitters. Als het maar om één woning gaat dan kit een tegelzetter of timmerman de verschillende ruimtes in de meeste gevallen wel zelf. Tegenwoordig worden veel verschillende naden voorzien van kit en niet alleen natte ruimtes. Alle bouwelementen, die eventueel kunnen werken, worden in de meeste gevallen voorzien van speciale kit om scheuren en/of lekkages te voorkomen. Het netjes kitten is een specialisatie, die om de nodige ervaring vraagt als kitter. Het beroep kitter moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat kitwerkzaamheden ook onderdeel kunnen uitmaken van andere beroepen. In alle gevallen is het secuur kunnen werken als kitter belangrijk, omdat kitnaden niet alleen functioneel moeten zijn maar juist ook netjes. Het is in alle gevallen belangrijk om voor de juiste kit te kiezen, omdat kit over de juiste eigenschappen moet beschikken om lang mee te kunnen gaan. Daarnaast kan niet iedere kitsoort verder afgewerkt worden, zoals het geval is bij siliconenkit.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kitter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kitter

Welke opleiding is nodig om Kitter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kitter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kitter

Wat is het salaris en tarief van een Kitter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kitter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kitter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Kitter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kitter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl