Kitter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kitter?

Een kitter komt vaak opdraven bij een nieuwbouwproject. Vaak moeten er heel veel woningen gekit worden. Dit kunnen dan badkamers, toiletten en keukens zijn. Omdat het hier om veel kitwerk gaat wordt de hulp van een kitter ingeroepen. Hij zorgt ervoor dat alle naden netjes afgewerkt worden. Het voordeel van de kitter is dat de tegelzetter of de timmerman dit dan niet hoeft te doen. Deze vakmensen zijn vaak druk met andere werkzaamheden en laten dit liever over aan de meer ervaren kitter. Als het maar om één woning gaat dan kit de tegelzetter of de timmerman de ruimtes ook wel zelf af. Tegenwoordig worden de meeste naden afgekit. Dit doen ze om eventuele werking tussen vloeren en wanden tegen te kunnen gaan. Zo is men verzekerdt van een blijvend waterdichte ruimte.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kitter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kitter

Welke opleiding is nodig om Kitter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kitter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kitter

Wat is het salaris en tarief van een Kitter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kitter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kitter zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl