Opleiding tot Kitter

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Opleiding kitter

Er bestaan geen echte opleidingen voor het beroep kitter. Er bestaan wel cursussen voor het leren verwerken van kit op een juiste manier. Er bestaan veel soorten kit, die allemaal verschillende eigenschappen hebben en verschillende toepassingen kennen, zoals kit voor sanitair, glas of dilatatievoegen. Het leren kitten is over het algemeen niet heel moeilijk en de meeste cursussen duren dan ook maximaal één dag. De meeste vakmensen leren het kitten in de praktijk door het simpelweg te doen. Tijdens een cursus kitten leert men onder andere het kiezen van de juiste kit, hoe deze precies verwerkt moet worden en hoe deze precies afwerkt moet worden. Het mag bijvoorbeeld niet voorkomen dat beglazingskit over de hele ruit gesmeerd wordt, of dat kit in een dilatatievoeg ook op het metselwerk zit. Daarnaast moet kit netjes aangebracht worden, zodat deze afwaterend werkt en niet vol met water komt te staan. Een cursus kitten is aan te raden voor mensen die veel met kit werken of gaan werken, omdat er verschillende manieren zijn voor het aanbrengen van kit. De meeste mensen kennen wel de normale kitspuit. Er bestaan ook automatische kitsspuiten op bijvoorbeeld lucht. Deze automatische kitsspuiten werken toch wel anders dan een reguliere kitspuit, omdat ze meestal veel sneller werken. De meeste groothandels of toeleveranciers van bouwmaterialen organiseren regelmatig cursussen die zeker nuttig kunnen zijn.

Opleidingsduur en niveau kitter

Een cursus of workshop kitten zal over het algemeen maximaal één dag in beslag nemen. Het niveau als kitter is verder niet van toepassing, omdat er ook geen echte opleidingen bestaan voor het beroep kitter. Het kitten is over het algemeen niet heel moeilijk maar vraagt wel enige kennis en ervaring.

Vervolgopleidingen kitter

Er bestaan geen vervolgopleidingen of vervolgcursussen voor het beroep kitter.

Vooropleiding kitter

Voor het beroep kitter bestaan geen vooropleidingen. De meeste kitters hebben minimaal een Mbo-opleiding genoten zoals schilder, glaszetter, tegelzetter, voeger of metselaar.

Hoe je zelf eenvoudig netjes kunt kitten

Mijnzzp.nl