Opleiding tot Schilder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
niveauMbo-niveau drie
VooropleidingSchilder (Mbo 2)
VervolgopleidingSpecialist Decoratie en Restauratie (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround schilder

Tijdens de opleiding allround schilder leer je zelfstandig alle voorkomende schilderwerkzaamheden uit te voeren, zoals het gronden, aflakken, plamuren, behangen, glaszetten, schuren en verfspuiten. Daarnaast is er aandacht voor de verschillende verftechnieken. Naast de vaktechnische vaardigheden leer je omgaan met klanten en opdrachtgevers, collega's en leidinggevenden, zoals een uitvoerder of aannemer. Tijdens de Mbo-opleiding schilder werk je doorgaans vier dagen in de week en zal je één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. De Mbo-opleiding allround schilder bestaat uit theorie en het maken van praktijkopdrachten in een schilderswerkplaats of op locatie. Tijdens de praktijklessen is er veel aandacht voor het werken met verschillende machines, zoals een schuurmachine en verfspuit. Daarnaast is het belangrijk dat je leert hoe een kwast precies vastgehouden moet worden en dat je de juiste technieken toepast, zodat er een mooi resultaat ontstaat. Ook zal er tijdens de opleiding veel aandacht zijn voor je persoonlijke veiligheidsomstandigheden als schilder, omdat je regelmatig met giftige stoffen in aanraking zal komen. Naast de vakinhoudelijke leerstof is er tijdens de opleiding allround schilder ook aandacht voor de vakken Nederlands en wiskunde.

Opleidingsduur en niveau allround schilder

De Mbo-opleiding tot allround schilder of gezel-schilder neemt doorgaans vier jaar in beslag en is een opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround schilder

Wie na de opleiding allround schilder of gezel-schilder nog verder wil leren kan bijvoorbeeld een opleiding tot spuiter volgen. Een Hbo-opleiding is doorgaans niet mogelijk met een Mbo-opleiding op niveau drie. Wel bieden sommige Hbo-scholen de mogelijkheid om een toets af te leggen zodat er mogelijkheden tot een vervolgopleiding bestaan.

Vooropleiding allround schilder

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding allround schilder zullen de meeste scholen minimaal een opleiding schilder op niveau twee verwachten of een vergelijkbare opleiding. De opleiding allround schilder of gezel-schilder op niveau drie is de specialistenopleiding van schilders en gaat verder dan de reguliere schildersopleiding.

Mijnzzp.nl