Opleiding tot Muurschilderingen specialist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingAllround Schilder (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingBouwkunde (Hbo)
VervolgopleidingKunstacademie (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Specialist Decoratie en Restauratie

De Mbo-opleiding specialist decoratie en restauratie is de aangewezen opleiding voor creatieve vakmensen op Mbo-niveau. Tijdens deze opleiding leer je onder andere muurschilderingen maken, meubels of andere objecten beschilderen op een creatieve manier of restaureer je schilderingen. Deze opleiding is een populaire vervolgopleiding na de Mbo-opleiding allround schilder. Een restauratie- en decoratieschilder is dus een specialist in het maken of restaureren van bijzondere schilderingen, zoals die op veel manieren voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan muurschildering of plafondschilderingen in kerken of kastelen. Als restauratie- en decoratieschilder werk je niet alleen met verf maar leer je tijdens de opleiding ook met andere materialen werken, zoals bladgoud. Daarnaast leer je verschillende schilderstechnieken kennen, zodat je marmer of hout kunt nabootsen. Maar denk ook aan het leren zetten van glas in lood en het uitvoeren van kleurenonderzoeken met betrekking tot restauratiewerkzaamheden. De algemene vakken binnen deze opleiding zijn Nederlands, economie, esthetica en wiskunde. Daarnaast zal er binnen de opleiding veel aandacht zijn voor algemene ondernemersvaardigheden, omdat tegenwoordig veel restauratie- en decoratieschilders vroeg of laat hun eigen bedrijf willen starten. Binnen deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. Gedurende deze praktijkopleiding zal je op diverse momenten praktijkexamens moeten afleggen, die beoordeeld worden door je leermeester en de stagebegeleider van school.

Opleidingsduur en niveau Specialist Decoratie en Restauratie

De Mbo-opleiding specialist decoratie en restauratie zal ongeveer drie tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Specialist Decoratie en Restauratie

Na het afronden van de Mbo-opleiding specialist decoratie en restauratie niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding bouwkunde of aan de kunstacademie. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Specialist Decoratie en Restauratie

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding specialist decoratie en restauratie niveau vier. Daarnaast behoort een Mbo-opleiding als vooropleiding ook tot de mogelijkheden zoals de Mbo-opleiding allround schilder.

Mijnzzp.nl