Muurschilderingen specialist

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep muurschilderingen specialist
Bijzondere muurschilderingen
Muurschildering maken
Wie maakt er muurschilderingen
Muurschilderingen in oude mijnschacht:
Opleidingen tot muurschilderingen specialist
Bedrijven waar een muurschilderingen specialist werkzaam kan zijn
Competenties muurschilderingen specialist
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als muurschilderingen specialist
Arbeidsvoorwaarden en salaris muurschilderingen specialist
Eigen bedrijf starten als Muurschilderingen specialist
Boekhoudprogramma vergelijken Muurschilderingen specialist

Beroep muurschilderingen specialist

Een muurschilderingen specialist is een vakman of vakvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en uitwerken van muurschilderingen. Muurschilderingen kunnen zowel buiten als binnen toegepast worden als verfraaiing. Hoe een muurschilderingen specialist precies werkt kan verschillen per muurschildering specialist, omdat muurschilderingen toegepast kunnen worden uit de vrije hand of door middel van een vast ontwerp. Een mooie muurschildering kan een grote meerwaarde geven aan een bepaalde ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een mooie afbeelding van een landschap of aan een meer artistieke afbeelding. Muurschilderingen zijn dan ook een vorm van kunst, die vandaag de dag steeds vaker wordt toegepast als mensen op zoek zijn naar iets anders of bijzonders. Muurschilderingen kunnen overal toegepast worden en net zo uitgebreid gemaakt worden als de opdrachtgever dit wenst. Muurschilderingen worden vooral toegepast binnen kinderkamers, restaurants en kantoorgebouwen. Daarnaast worden muurschilderingen regelmatig toegepast aan de buitenkant van gebouwen ter verfraaiing van een gebouw of bepaalde gevel. De werkwijze van een muurschilderingen specialist kan verschillen per muurschildering specialist, omdat er uit de hand geschilderd kan worden of door middel van een vast ontwerp. Vaste ontwerpen kunnen ook op een muur geprojecteerd worden, waardoor het maken van muurschilderingen een stuk makkelijk wordt. De projector vergroot in dat geval de schets, zodat het ontwerp overgenomen kan worden op de muur. Het beroep muurschilderingen specialist moet dus wel vrij algemeen gezien worden, omdat muurschilderingen specialisten op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Het maken van creatieve ontwerpen uit de vrije hand vraagt om andere competenties dan het overtekenen van muurschilderingen via een projector.

Bijzondere muurschilderingen

Een muurschildering is uitstekend geschikt om een extra uitstraling te geven aan een ruimte. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een restaurant met een bijzondere muurschildering van de Middellandse Zee. In veel gevallen zal er ook sprake zijn van extra ruw stucwerk, waardoor een muurschildering nog eens extra dimensie krijgt. Maar ook in huis kan een bijzondere muurschildering gemaakt worden, die een ruimte een extra dimensie geeft. Denk bijvoorbeeld aan een afbeelding van een vakantiehuis in een mooie omgeving, of aan een bijzonder landschap in het algemeen. Er zijn genoeg bedrijven te vinden die muurschilderingen kunnen verzorgen bij mensen thuis, van simpel tot ware kunstobjecten. In het algemeen is het wel zo dat de meeste muurschilderingen toegepast worden in openbare gebouwen die een publieke functie hebben, zoals zwembaden, restaurants of bepaalde kantoorgebouwen.

Muurschildering maken

Het laten maken van muurschilderingen komt tegenwoordig redelijk vaak voor, omdat muurschilderingen een bijzondere aanvulling op een interieur kunnen zijn. Het is dan ook denkbaar dat je als muurschilderingen specialist in opdracht zal werken van een interieuradviseur of interieurarchitect. Daarnaast kan een muurschilderingen specialist in opdracht werken voor een tuinontwerper of tuinarchitect. Zoals eerder omschreven worden muurschilderingen tegenwoordig niet alleen binnen toegepast. Ook bijzondere tuinen kunnen voorzien worden van mooie muurschilderingen. Wie overweegt om buiten een muurschildering te laten maken doet er afhankelijk van de locatie wel verstandig aan om eerst toestemming te vragen aan de gemeente, omdat een muurschildering ook vergunningplichtig is. Dit is meestal het geval op zichtlocaties.

Wie maakt er muurschilderingen

Over het algemeen zal een muurschilderingen specialist aangemerkt moeten worden als kunstenaar. Daarnaast is het denkbaar dat de benaming decoratieschilder van toepassing is op een muurschilderingen specialist. Een decoratieschilder is gespecialiseerd in het aanbrengen van bijzondere decoraties inclusief het nabootsen van bepaalde materialen, zoals marmer of hout. Dit doet de decoratieschilder door middel van het toepassen van bepaalde bijzondere schildertechnieken. De werkzaamheden van een decoratieschilder gaan inhoudelijk wel verder dan alleen het aanbrengen van muurschilderingen. Een decoratieschilder kan bijvoorbeeld ook aangemerkt worden als restaurateur.

Muurschilderingen in oude mijnschacht:

Opleidingen tot muurschilderingen specialist

Een passende opleiding tot muurschilderingen specialist is de Mbo-opleiding Specialist Decoratie en Restauratie. Daarnaast zijn er ook cursussen te vinden voor mensen die zelf willen leren om muurschilderingen te maken. Het beroep heeft ook raakvlakken met dat van een kunstschilder. Er is wel een belangrijk verschil tussen echte gemaakte muurschilderingen en muurschilderingen die door middel van projectie gemaakt worden, omdat die laatste eigenlijk meer tekeningen zijn. Daarnaast zijn er ook genoeg externe opleidingsinstituten te vinden waar je een opleiding kan volgen. Wanneer je gaat starten met je eigen bedrijf als zzp'er, dan is het belangrijk om de zzp administratie op een goede manier op te zetten. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhouden. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende online zzp boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot het beste boekhoudpakket zzp. Het is belangrijk om de financiële administratie op de juiste manier bij te houden als zelfstandig ondernemer.

Bedrijven waar een muurschilderingen specialist werkzaam kan zijn

Over het algemeen zal een muurschilderingen specialist aangemerkt moeten worden als ondernemer, die voor verschillende opdrachtgevers werkzaam is. Het is mogelijk dat een muurschilderingen specialist ook andere werkzaamheden uitvoert als kunstenaar en/of schilder. Het alleen maken van muurschilderingen zal over het algemeen niet voldoende zijn om te kunnen werken als ondernemer. De meeste muurschilderingen specialisten kunnen dan ook niet aangemerkt worden als fulltime muurschilderingen specialist, omdat de werkzaamheden daarvoor te specifiek zijn.

Competenties muurschilderingen specialist

De belangrijkste competenties van een muurschilderingen specialist zijn creativiteit en de vakinhoudelijke vaardigheden als schilder. Ook inspiratie en het blijven volgen van de laatste trends kan aangemerkt worden als belangrijke competenties. Omdat je als muurschilderingen specialist veel te maken hebt met verschillende opdrachtgevers moet je ook beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Als je werkzaam bent als ondernemer kunnen ook het onderhandelen en netwerken aangemerkt worden als belangrijke competenties. Algemeen belangrijke woorden zijn passie, energie, overleggen, zelfstandigheid, presteren, vakmanschap, organiseren, plannen en stressbestendigheid.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als muurschilderingen specialist

Het arbeidsmarktperspectief van een muurschilderingen specialist is over het algemeen zeer beperkt te noemen, omdat het werken als muurschilderingen specialist in de meeste gevallen gezien moet worden als aanvulling op een ander beroep. Met andere woorden zijn er geen bijna bedrijven die op zoek zijn naar muurschilderingen specialisten. Zoals eerder omschreven zijn de meeste muurschilderingen specialisten werkzaam als ondernemer en niet in loondienst. De doorgroeimogelijkheden van een muurschilderingen specialist moeten gezien worden in het opbouwen van een goede naam, waardoor het aantal opdrachten zal toenemen.

Arbeidsvoorwaarden en salaris muurschilderingen specialist

Omdat je als zelfstandig ondernemer werkzaam bent bepaal je je eigen arbeidsvoorwaarden. De meeste muurschilderingen worden tegen een vaste vergoeding gemaakt, die van tevoren is afgesproken. Het zal wel lastig zijn om rond te komen van dit beroep, omdat er hoogstwaarschijnlijk te weinig opdrachten binnen gehaald kunnen worden. Maar niet als je een bekende kunstenaar of schilder bent.

Eigen bedrijf starten als Muurschilderingen specialist

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Muurschilderingen specialist, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Muurschilderingen specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Muurschilderingen specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Muurschilderingen specialist.

Mijnzzp.nl