Influencer

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Een influencer is een invloedrijk persoon, die door andere mensen gezien wordt als autoriteit binnen zijn of haar vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan bekende modellen, artiesten of vloggers, die door hun volgers gezien worden als autoriteit. Influencers hebben met elkaar gemeen dat ze veel volgers hebben en onder andere daarom gezien worden als een autoriteit. Als een influencer bepaalde informatie deelt via een of meerdere social media kanalen moet deze informatie veel mensen bereiken en discussies losmaken bij de volgers. Met andere woorden moet het zo zijn dat volgers luisteren naar de betreffende influencer, omdat deze gezien wordt als autoriteit door de volgers. Omdat influencers op een snelle manier hun doelgroep bereiken zijn influencers aantrekkelijk voor bedrijven, die bepaalde producten of diensten proberen te promoten. Dat influencers zo aantrekkelijk zijn voor marketeers en bedrijven komt doordat de meeste influencers een zeer specifieke doelgroep aanspreken als influencer. De meeste influencers worden dan ook regelmatig ingezet voor influencer-marketing. Influencer marketing is specifiek gericht op marketing via social media, waarbij influencers ingezet worden om de juiste doelgroep aan te spreken en te beïnvloeden. In de meeste gevallen heeft influencer-marketing betrekking op het promoten van gesponsorde producten of diensten via blogs of video's. De term influencer moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat de term influencer betrekking kan hebben op verschillende mensen, die verschillende beroepen en/of activiteiten kunnen uitvoeren. In alle gevallen moet een persoon wel over veel volgers beschikken om aangemerkt te worden als influencer. Ook de term trendsetter is meestal van toepassing op influencers. Het is niet zo dat alle influencers zich bezighouden met influencer-marketing. Het zijn over het algemeen alleen de echt grote influencers, die gevraagd worden voor influencer-marketing.

Een influencer is dus een persoon die over bepaalde autoriteit beschikt. Autoriteit heeft niet alleen betrekking op mensen die regels bepalen, maar juist ook op mensen, die door andere mensen gezien worden als betrouwbaar, zonder dat de betreffende influencer over specifieke macht beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een model, die door volgers gezien wordt als betrouwbaar omdat het betreffende model nuttige en leuke informatie deelt met de volgers. Met de opkomst van onlineplatforms, zoals YouTube, kan iedereen tegenwoordig influencer worden als het betreffende YouTube kanaal veel volgers heeft. Het krijgen van veel volgers, waardoor je uiteindelijk influencer wordt is niet makkelijk en zal veel moeite kosten. Lang niet iedereen kan zomaar influencer worden, omdat het krijgen van veel volgers niet vanzelf gaat. Zoals eerder omschreven moet de term influencer wel vrij algemeen gezien worden, omdat iedereen aangemerkt kan worden als influencer. Denk bijvoorbeeld aan mensen, die vloggen en/of bloggen over lifestyle, bloemen, taarten, auto's of over bijzondere vakanties. De meeste mensen worden uiteindelijk influencer omdat ze een grote passie hebben voor bepaalde onderwerpen. Daarnaast moet een influencer aangemerkt kunnen worden als trendsetter, om veel volgers te kunnen opbouwen.

Hoe word je influencer

Het worden van een influencer is alleen mogelijk als je als autoriteit gezien wordt door andere mensen. In de meeste gevallen zal dit inhouden dat een influencer een groot netwerk van volgers moet opbouwen. Denk bijvoorbeeld aan vloggers en aan bloggers die een grote doelgroep van vaste volgers aanspreken. Als veel volgers een persoon volgen kan er sprake zijn van een influencer. Wanneer iemand precies als influencer gezien wordt door andere mensen is niet zomaar aan te geven, omdat dit per influencer kan verschillen. Daarnaast kan er sprake zijn van verschillende soorten influencers. Het bloggen of vloggen over make-up is bijvoorbeeld heel iets anders dan het bloggen of vloggen over de ruimte als professor. Een professor zal in de meeste gevallen gezien worden als influencer omdat deze beschikt over veel wetenschappelijke kennis. Het is dus niet zo dat alle influencers over veel volgers moeten beschikken om aangemerkt te kunnen worden als influencer. Een influencer kan ook iemand zijn die op andere manieren gezien wordt als autoriteit. Ook een minister kan daarom gezien worden als influencer, omdat deze over autoriteit beschikt.

Voordelen van influencer worden

Het grootste voordeel van het worden van een influencer is dat influencers zeer aantrekkelijk zijn voor adverteerders, zoals online marketeers en YouTube marketeers. De beste influencers die beschikken over veel volgers kunnen dan ook veel geld verdienen door reclame te maken voor bepaalde bedrijven. Daarnaast worden influencers regelmatig gevraagd om te spreken als gastspreker tijdens evenementen, omdat influencers veel publiek kunnen trekken tijdens evenementen. Ook het krijgen van gratis producten van bedrijven is een voordeel als influencer. In veel gevallen worden influencers dan ook gesponsord door bedrijven.

Wat doet een influencer:

Geld verdienen met instagram:

Opleidingen tot influencer

Er bestaan geen opleidingen tot influencer. Een influencer is een persoon die over autoriteit beschikt, omdat de influencer over unieke kennis beschikt, macht heeft of veel volgers heeft via diverse social media kanalen. Iedereen kan proberen om influencer te worden, echter is het worden van een echte influencer over het algemeen niet heel makkelijk. Het is verder niet mogelijk om een specifieke opleiding te benoemen tot influencer, omdat influencer betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten personen. Wel kan de boekhouding belangrijk zijn als zelfstandig werkende influencer.

Bedrijven waar een influencer werkzaam kan zijn

Een influencer kan voor uiteenlopende soorten bedrijven werkzaam zijn in alle denkbare branches. Daarnaast kan een influencer werkzaam zijn als ondernemer. De meeste influencers die online actief zijn werken niet voor bedrijven, omdat ze als zelfstandig ondernemer actief zijn binnen hun eigen bedrijf. Dit kan wel per influencer verschillen, omdat een influencer ook betrokken kan zijn bij bedrijven.

Competenties influencer

De belangrijkste competentie van een influencer is het kunnen netwerken, omdat zonder netwerken het niet mogelijk is om een influencer te worden. Daarnaast moet communicatie gezien worden als belangrijke competentie. Ook planning en structuur moeten aangemerkt worden als belangrijke competenties. Structuur heeft vooral betrekking op het regelmatig online aanwezig zijn, zodat volgers weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast moet een influencer over een commerciële instelling beschikken. Een andere belangrijke competentie is verantwoordelijkheidsgevoel, omdat goede influencers alleen producten en/of diensten promoten waar ze zelf achter staan. Algemeen belangrijke woorden zijn presteren, motiveren, onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen, inspiratie, energie, passie, kennis, zelfredzaamheid, organiseren en kennis.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als influencer

Arbeidsmarktperspectief als influencer is niet van toepassing, omdat het worden van een influencer verder niks te maken heeft met arbeidsmarktperspectief. Het worden van een influencer is alleen mogelijk door het opbouwen van autoriteit als influencer. De doorgroeimogelijkheden als influencer moeten gezien worden in het verder uitbouwen van je netwerk, waardoor je nog meer volgers zal krijgen. In de praktijk is het worden van influencer niet makkelijk. Een persoon moet over veel aanzien en autoriteit beschikken voordat de term influencer van toepassing kan zijn. Bekende influencers werken vaak samen met een influence makelaar.

Arbeidsvoorwaarden en salaris influencer

Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn verder niet van toepassing op een influencer, omdat een influencer in de meeste gevallen niet werkzaam is voor bedrijven. Wat een influencer precies zal verdienen is ook weer geheel afhankelijk van de soort influencer. Het beroep influencer is verder niet specifiek genoeg voor een salarisindicatie.

Read this information on Influencer in English.

Lesen Sie diese Informationen auf Influencer auf Deutsch.

Lea esta informaciĆ³n sobre Influencer en espaƱol.

Boekhoudsoftware vergelijken voor Influencer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Influencer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Mijnzzp.nl