Schilder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Schilder?

De naam schilder is ontstaan in de middeleeuwen. De schilder was in de middeleeuwen lid van een gilde. Hier komt de naam meesterschilder dan ook vandaan. Een schilder schildert onderdelen van een gebouw om ze te beschermen tegen de weersinvloeden van buitenaf en andere agressieve invloeden. Het materiaal wat een schilder schildert kan verschillen van hout, steen, metaal en kunstoffen. Buiten de bescherming die een schilder aanbrengt door middel van verf heeft de verf ook de functie om een verfraaiing aan het gebouw te geven.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schilder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Schilder

Welke opleiding is nodig om Schilder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Schilder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Schilder

Wat is het salaris en tarief van een Schilder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schilder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...