Tegelzetter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Tegelzetter?

Een tegelzetter is gespecialiseerd in het zetten van wandtegels en het leggen van vloertegels. In de meeste gevallen kan een tegelzetter ook andere werkzaamheden uitvoeren die met het tegelen te maken hebben. Denk hierbij aan het stukadoren en aan het aanbrengen van een cementdekvloer, als het om een tegelvloer gaat. Ook is het de tegelzetter die de wandtegels en de vloertegels zal voegen als de tegelwerkzaamheden klaar zijn. Het vakgebied van tegelzetter is een mooi vakgebied, waar veel kennis en ervaring bij komt kijken. Dit heeft vooral betrekking op het goed en vlak kunnen tegelen. Ondanks dat de meeste tegelzetters wanden tegelen met tegellijm moet een tegelzetter ook tegels kunnen zetten in de specie. Dit heeft tegenwoordig meestal betrekking op vloertegels, omdat vloertegels meestal niet in de lijm gelegd worden, maar in de vloerspecie of in de cementdekvloer gelegd worden. Het leggen of zetten van tegels is een aparte specialisatie, die om veel vakmanschap vraagt. Als tegelzetter zul je meestal badkamers en toiletruimtes betegelen, echter zijn ook andere ruimtes denkbaar die je als tegelzetter kan betegelen, zoals doucheruimtes in zwembaden, zwembaden, keukens of woonkamervloeren. Daarnaast zijn er verschillende industriële ruimtes denkbaar die voorzien kunnen zijn van tegels. Industriële ruimtes worden meestal betegeld als hygiëne belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan een slachthuis of aan een melkruimte bij een boer. Door het toepassen van tegels kunnen dit soort ruimtes makkelijker schoongemaakt worden. Het is dus niet zo dat een tegelzetter alleen gespecialiseerd is in badkamers of natte ruimtes; de werkzaamheden van een tegelzetter moeten veel breder gezien worden. Als tegelzetter kan je te maken krijgen met gewone badkamers tot de meest luxe badkamers. Het nauwkeurig werken speelt in alle gevallen een belangrijke rol als tegelzetter.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Tegelzetter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Tegelzetter

Welke opleiding is nodig om Tegelzetter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Tegelzetter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Tegelzetter

Wat is het salaris en tarief van een Tegelzetter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tegelzetter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Tegelzetter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Tegelzetter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tegelzetter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl