Timmerman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Timmerman?

Een timmerman kan verschillende werkzaamheden uitvoeren, afhankelijk van de specialisatie. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een kapconstructie, aan het stellen van kozijnen, aan het maken van trappen, aan het maken van kozijnen en aan het stellen van profielen voor de metselaar. Het beroep timmerman is dan ook een veelzijdig beroep te noemen, waarbinnen diverse specialisaties bestaan. Als timmerman kan je voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn, wat meestal ook zal bepalen welke werkzaamheden een timmerman precies uitvoert. De werkzaamheden van timmerman die voor een aannemer werkzaam is zullen over het algemeen anders zijn dan de werkzaamheden van een timmerman die voor een onderhoudsbedrijf werkzaam is. Binnen dit beroep speelt ervaring en kennis een grote rol, omdat het vakgebied van een timmerman zeer breed te noemen is. Het is bijvoorbeeld niet zo dat alle timmerlieden kozijnen of trappen kunnen maken, omdat deze meestal gemaakt worden door timmerlieden die werkzaam zijn in een werkplaats.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Timmerman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Timmerman

Welke opleiding is nodig om Timmerman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Timmerman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Timmerman

Wat is het salaris en tarief van een Timmerman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Timmerman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Timmerman zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl