Timmerman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Timmerman?

Een timmerman is meestal een allround vakman die verantwoordelijk kan zijn voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden, afhankelijk van de specialisatie. Denk bijvoorbeeld aan het maken van kapconstructies, het stellen van kozijnen, het maken van trappen, het maken van kozijnen en aan het stellen van profielen voor de metselaar. Het beroep timmerman is een veelzijdig beroep te noemen, waarbinnen diverse specialisaties bestaan. Als timmerman kan je voor verschillende bedrijven werkzaam zijn, wat ook zal bepalen welke werkzaamheden je uitvoert. De werkzaamheden van een timmerman die voor een aannemer werkzaam is zullen anders zijn dan de werkzaamheden van een timmerman die voor een onderhoudsbedrijf werkzaam is. Binnen het beroep timmerman speelt ervaring en kennis een belangrijke rol, omdat het vakgebied van een timmerman breed is. Het is bijvoorbeeld niet zo dat alle timmerlieden kozijnen of trappen kunnen maken, omdat deze meestal gemaakt worden door timmerlieden die werkzaam zijn in een timmerwerkplaats. De werkzaamheden van een timmerman bestaan meestal uit het timmeren van vloer-, wand- en dakconstructies, het aftimmeren en onderhoudswerkzaamheden. Ook het stellen van kozijnen, zoals deurkozijnen en raamkozijnen, en het daarna afhangen van deuren en ramen behoort tot de werkzaamheden van een timmerman. Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het uitvoeren van constructiewerkzaamheden. Het beroep timmerman moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat een timmerman verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden. Een timmerman kan in de meeste gevallen pas na jaren werken aangemerkt worden als allround timmerman. In dat geval kan een timmerman bijvoorbeeld betonbekistingen maken, maar ook zelfstandig een kozijn of trap maken. Hiervoor is over het algemeen jaren van ervaring nodig. Het is niet zo dat een timmerman automatisch aangemerkt kan worden als allround timmerman.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Timmerman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Timmerman

Welke opleiding is nodig om Timmerman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Timmerman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Timmerman

Wat is het salaris en tarief van een Timmerman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Timmerman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Timmerman zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Timmerman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Timmerman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl