Interieurbouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Interieurbouwer?

Een interieurbouwer is verantwoordelijk voor het maken van verschillende interieurs, zoals winkelinterieurs en kantoorinterieurs. Het beroep interieurbouwer is vergelijkbaar met het beroep timmerman, met het belangrijke verschil dat een interieurbouwer heel nauwkeurig moet werken. Niet iedere timmerman kan zomaar interieurbouwer worden, omdat het nauwkeurig werken als interieurbouwer erg belangrijk is. Waar normaal timmerwerk al heel precies komt, komt het werk van een interieurbouwer pas echt op de millimeter. Als interieurbouwer ben je verantwoordelijk voor het maken van interieurs op locatie of ben je werkzaam binnen een werkplaats, waar je interieurs volgens tekening maakt. Als interieurbouwer werk je meestal niet alleen met hout, omdat voor interieurs ook andere materialen gebruikt kunnen worden zoals fineer, glas, kunststof, plakfolie en metaal. Het maken van een mooi interieur als interieurbouwer is alleen mogelijk als een interieurbouwer aan te merken is als een echte vakman. Denk bijvoorbeeld aan het maken van bijzondere balies en aan het maken van speciale kasten. Afhankelijk van de werkzaamheden zal een interieurbouwer op locatie het interieur opbouwen of op locatie maken. Een interieurbouwer is werkzaam binnen de interieurbouw. Bedrijven die actief zijn binnen de interieurbouw werken vaak voor winkels, kantoren, ziekenhuizen en openbare gebouwen zoals bibliotheken. Het zijn de interieurbouwers die deze gebouwen voorzien van nieuwe interieurs. De werkzaamheden als interieurbouwer zijn in bijna alle gevallen aan te merken als specialistische werkzaamheden, die niet zomaar door iedereen uitgevoerd kunnen worden. Als interieurbouwer kan het ook voorkomen dat je projectmatig werkzaam bent. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van alle winkels van een bepaald winkelmerk. In dat geval kan het voorkomen dat je ook in het buitenland werkzaam zal zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Interieurbouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Interieurbouwer

Welke opleiding is nodig om Interieurbouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Interieurbouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Interieurbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Interieurbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Interieurbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Interieurbouwer zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Interieurbouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Interieurbouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl