Meubelmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Meubelmaker?

Een meubelmaker is een ambachtsman of ambachtsvrouw, die meubels maakt en renoveert in opdracht van klanten. Daarnaast kan een meubelmaker naar eigen inzicht meubels ontwerpen. Het beroep meubelmaker is divers, omdat de meeste meubelmakers diverse soorten meubels kunnen ontwerpen en maken, zoals tafels, kasten, stoelen, bedden en keukens. Wie geen standaard meubel wenst en iets unieks wil hebben zal al snel uitkomen bij een meubelmaker. Een meubelmaker werkt veel met hout, maar ook met andere materialen, zoals metaalsoorten en kunststoffen. Een meubelmaker heeft de vaardigheden in huis om een meubel te kunnen ontwerpen, te tekenen en te maken. Om een meubel te kunnen maken heeft de meubelmaker een uitgebreide werkplaats met houtbewerkingsmachines. Om een mooi meubel te kunnen maken zal de meubelmaker veel kennis in huis moeten hebben van verschillende materialen, zoals hout, fineer en metaal, en de verschillende eigenschappen moeten kennen van deze materialen. Het vak meubelmaker is een echt ambacht, waarin op de millimeter gewerkt dient te worden. Veel van de meubels worden op maat gemaakt voor de klant. Omdat het meestal maatwerk betreft kunnen meubels voor ieder huis of andere soorten gebouw, zoals een kantoor, op de millimeter op maat gemaakt worden, waardoor alle ruimte optimaal benut kan worden. Meubelmakers kunnen dus zelfstandig meubels ontwerpen, maken en plaatsen. Meubels komen niet alleen in huizen of kantoren voor, maar kunnen bijvoorbeeld ook gemaakt worden voor een schip. Vooral meubels die toegepast worden in een speciale omgeving, zoals een schip, vragen nogal wat creativiteit van de meubelmaker. De meeste meubelmakers moeten gezien worden als allround ambachtslieden, die ook andere werkzaamheden kunnen uitvoeren dan alleen het ontwerpen en maken van meubels.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Meubelmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Meubelmaker

Welke opleiding is nodig om Meubelmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Meubelmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Meubelmaker

Wat is het salaris en tarief van een Meubelmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Meubelmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Meubelmaker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Meubelmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Meubelmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl