Keukenontwerper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Keukenontwerper?

Een keukenontwerper is een vakman of vakvrouw, die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en/of samenstellen van keukens. Als keukenontwerper kan je op verschillende manieren werkzaam zijn, omdat een keukenontwerper ook een verkoopmedewerker van een keukencentrum kan zijn. In dat geval zal de keukenontwerper verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van keukens. Het samenstellen van keukens kan eigenlijk niet aangemerkt worden als het ontwerpen van keukens. Het samenstellen van een keuken heeft indirect wel te maken met het ontwerpen van keukens. Een echte keukenontwerper moet in de meeste gevallen eerder gezien worden als interieurarchitect of als interieurbouwer. Het beroep keukenontwerper kan in de praktijk dus op verschillende manieren voorkomen. Over het algemeen zal iemand te maken krijgen met een keukenontwerper als men op zoek is naar een unieke keuken, die niet zomaar via de detailhandel te koop is. Dit soort keukens betreft over het algemeen de luxere keukens binnen het hogere segment. Het grote voordeel van een eigen keukenontwerp is het maatwerk, omdat een eigen ontworpen keuken precies pas gemaakt kan worden. Als keukenontwerper ontwerp je dus meestal exclusieve keukens, die niet zomaar standaard te koop zijn. Het ontwerpen van een niet standaard nieuwe keuken biedt meestal veel extra mogelijkheden, die met standaard keukens niet te realiseren zijn, omdat de mogelijkheden meestal beperkt zijn. Bij een eigen ontwerp is meestal ieder hoekje van de keuken te gebruiken, omdat er sprake is van maatwerk. Op deze manier is een keuken meestal makkelijk in te delen, waardoor er meer opbergruimte ontstaat en waardoor keukenmachines precies geplaatst kunnen worden waar de klant dit wenst. Bij standaard keuken is dit meestal afhankelijk van het soort keukenkasten en de afmetingen ervan. Daarnaast kan bij een eigen keukenontwerp gekozen worden voor andere materialen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Keukenontwerper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Keukenontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Keukenontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Keukenontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Keukenontwerper zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Keukenontwerper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Keukenontwerper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl