Interieuradviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Interieuradviseur?

Een interieuradviseur is een stylist die verantwoordelijk is voor het geven van interieuradviezen. Als interieuradviseur ben je over het algemeen werkzaam binnen de groothandel of detailhandel, maar je kan ook werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer, als je beschikt over voldoende kennis en ervaring. Het beroep interieuradviseur moet gezien worden als een beroep op minimaal Mbo-niveau vier. Als interieuradviseur kan je dus op verschillende manieren werkzaam zijn. Over het algemeen zul je als interieuradviseur wel een leidinggevende functie bekleden binnen de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Het is bijvoorbeeld goed denkbaar dat een interieuradviseur aangemerkt kan worden als afdelingsmanager of wellicht als filiaalmanager. Wat een interieuradviseur precies uitvoert, is sterk afhankelijk van de soort werkgever, omdat de functie per werkgever kan verschillen. De werkzaamheden binnen de detailhandel zijn vaak gericht op het adviseren van mensen en de werkzaamheden binnen de groothandel of als zelfstandig ondernemer zijn over het algemeen meer gericht op het adviseren en daadwerkelijk uitvoeren van werkzaamheden, zoals het restylen van een woning of andere gebouwen. Om tot een goed interieur- en kleuradvies te komen is het belangrijk om de totale inrichting van een huis of werkruimte hierin te betrekken, zoals het behang, de gordijnen, de verfkleuren, de stoffering, de verlichting, de meubels, het daglicht en alle losse woonaccessoires. Het beroep interieuradviseur kent verder geen beroepsbescherming, waardoor iedereen zich kan en mag uitgeven voor interieuradviseur. Dit is een belangrijk verschil met het beroep interieurarchitect, omdat het beroep interieurarchitect wel een beschermde titel betreft. Een interieuradviseur kan dan ook niet aangemerkt worden als interieurarchitect, omdat dit verschillende beroepen zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Interieuradviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Interieuradviseur

Welke opleiding is nodig om Interieuradviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Interieuradviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Interieuradviseur

Wat is het salaris en tarief van een Interieuradviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Interieuradviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Interieuradviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Interieuradviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Interieuradviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl